image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

Како до посреќни вработени во ИТ компаниите?

Како до посреќни вработени во ИТ компаниите?

Ве покануваме на претстојниот настан на тема: Како до посреќни вработени во ИТ компаниите? – Доброволно приватно здравствено осигурување и осигурување на живот како дел од бенефициите и привилегиите... Read more

07 Ное 2018

Став на во однос на воведувањето на прогресивниот…

Став на  во однос на воведувањето на прогресивниот данок и целокупната даночна реформа

  МАСИТ во неколку наврати досега имаше соопштенија за јавноста во врска со ставот на МАСИТ за најавите за потенцијално воведување на прогресивно оданочување на персоналниот доход, кои ги претставу... Read more

07 Ное 2018

Одржан е третиот состанок на Фокус групата во рамк…

Одржан е третиот состанок на Фокус групата во рамки на Проектот GIVE

Во рамки на проектот Green Ict deVElopment (GIVE) се одржа третиот состанок на Фокус групата посветена на развој на соработка помеѓу различни индустрии. Состанокот беше одржан во Центарот за бизнис ... Read more

01 Ное 2018

Оглас за ангажман на маркетинг агенција

Оглас за ангажман на маркетинг агенција

Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се имплементира од ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал во соработка со Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора за информатички и комун... Read more

24 Окт 2018

7th South-East European (SEE) Exhibition & Confer…

 7th South-East European (SEE) Exhibition & Conference ‘Smart Cities’

  Седмата конференција на Југоисточна Европа 2019 за "Smart Cities" ќе се одржи од 16-18 април 2019 во Софија, Бугарија. Поставувајќи основа за 1:1 состаноци помеѓу меѓународни провајдери и нови ло... Read more

16 Окт 2018

МАСИТ го одбележа Светскиот ден на храната

МАСИТ го одбележа Светскиот ден на храната

Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) го одбележува Светскиот ден на храната 16ти Октомври со донација на свеж органски зеленчук на Центарот за бездомници во Чичино Сел... Read more

16 Окт 2018

Б2Б настан во рамки на проектот Green ICT Developm…

Б2Б настан во рамки на проектот Green ICT Development

Во рамки на проектот Green ICT Development – GIVE ќе се одржи првата Б2Б средба во хотел TCC Grand Plaza, Скопје на 12-13 декември 2018 година. МАСИТ како дел од козорциумот на проектот го организи... Read more

15 Окт 2018

Oбука и сертификација за Professional Scrum Master

Oбука и сертификација за Professional Scrum Master

Professional Scrum Master (PSM) обука и сертификација Локација: Скопје Почеток: 11 - 12 декември 2018  | 09:00 – 17:00 часот Специјална цена за членки на МАСИТ: 400  ЕУР + ДДВ Цена за други слушат... Read more

08 Окт 2018

МАСИТ е-информатор

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Ное 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

АКТИВНОСТИ Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“9 Мај 2018 На 09.05.2018 година ... Read more

20 Авг 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

  АКТИВНОСТИОдржанa инфо сесија со цел презентација на Јавниот повик „ПристАПП транспорт“ во МАСИТ27 Април 2018 Компаниите членики на МАСИТ имаа можност да присуствуваат на инфо сесија во МАСИТ ... Read more

14 Мај 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ               ... Read more

04 Авг 2017

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48