image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

МАСИТ и Стопанска комора на Северозападна Македон…

 МАСИТ и Стопанска комора на Северозападна Македонија потпишаа Меморандум за соработка

Извршните директори на МАСИТ и на Стопанската комора на Северозападна Македонија, г-ѓа Анита Никова Бундовски и г-дин Дриљон Исени денеска потпишаа Меморандум за соработка. Долгогодишната плодн... Read more

21 Мар 2019

Најавен е третиот “B2B“ настанот во Рига, Латвија …

Најавен е третиот “B2B“ настанот во Рига, Латвија на тема

    По првите два успешни “B2B“ настани во рамките на проектот Green ICT Development (GIVE) кои се одржаа во Скопје, на 12-13.12 2018 година и во Тирана, Албанија на 21-22.02 2019 година, со задов... Read more

18 Мар 2019

Одржан настан - „Заштита на личните податоци” во С…

Одржан настан - „Заштита на личните податоци” во Скопје

Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во земјата (Стопанска комора за информатички и комуникациски техн... Read more

11 Мар 2019

Одржан настан „Заштита на личните податоци” во Бит…

Одржан настан „Заштита на личните податоци” во Битола

Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се спроведува во партнерство со четирите најактивни стопански комори во земјата (Стопанска комора за информатички и комуникациски техн... Read more

11 Мар 2019

Стартуваше тримесечната програма на МАСИТ за прекв…

Стартуваше тримесечната програма на МАСИТ за преквалификација на кадар

  Стартуваше 12-неделната програма на МАСИТ со поддршка на РЕГ проектот на УСАИД, за преквалификација на 40 млади луѓе кои добија можност да се стекнат со ИКТ знаења и вештини и практично искуство.... Read more

06 Мар 2019

Оцена на бизнис средината во Северна Македонија - …

Оцена на бизнис средината во Северна Македонија - 2018 година

  Преку Проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис регулатива најголемите стопански комори во државата: Стопанската комора на Македонија, Стопанска комора на севернозападна Македонија, Стопа... Read more

05 Мар 2019

7TH NEWSLETTER OF 3B ICT

7TH NEWSLETTER OF 3B ICT

European Commission supports the internationalisation of European businesses and their competitiveness in order to generate growth and jobs. The mission goes beyond the need to explore opportuni... Read more

01 Мар 2019

Информативен настан на тема „Заштитата на лични по…

Информативен настан на тема „Заштитата на лични податоци”

  Би сакале да ве поканиме на информативниот настан на тема „Заштитата на личните податоци како едно од приоритетните прашања во функционирањето на бизнис секторот”, кој ќе се одржи во среда, 06.03... Read more

27 Фев 2019

МАСИТ е-информатор

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

МАСИТ Е-информатор, ноември - јануари 2018/19

  АКТИВНОСТИ  Активности на МАСИТ во однос на воведување на прогресивен данок Ноември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната реформа која беше вовед... Read more

08 Фев 2019

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2018

АКТИВНОСТИ   Активности на МАСИТ поврзани со најавеното воведување на прогресивен данокАвгуст - Септември 2018 Во изминатиот период МАСИТ работеше на низа активности поврзани со даночната рефо... Read more

14 Ное 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

АКТИВНОСТИ Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“9 Мај 2018 На 09.05.2018 година ... Read more

20 Авг 2018

МАСИТ E-информатор ноември - јануари 2017/18

МАСИТ E-информатор ноември - јануари 2017/18

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ                     ... Read more

02 Авг 2018

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48