image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

MASIT News

7th South-East European (SEE) Exhibition & Confere…

7th South-East European (SEE) Exhibition & Conference ‘Smart Cities’

The 7th South-East European Conference & Exhibition 2019 on Smart Cities will be held at 16-18 April 2019, Sofia, Bulgaria. Setting the ground for face-to-face meetings between international pro... Read more

16 Oct 2018

Б2Б настан во рамки на проектот Green ICT Developm…

Б2Б настан во рамки на проектот Green ICT Development

Во рамки на проектот Green ICT Development – GIVE ќе се одржи првата Б2Б средба во хотел TCC Grand Plaza, Скопје на 12-13 декември 2018 година. МАСИТ како дел од козорциумот на проектот го организи... Read more

15 Oct 2018

Oбука и сертификација за Professional Scrum Master

Oбука и сертификација за Professional Scrum Master

Professional Scrum Master (PSM) обука и сертификација Локација: Скопје Почеток: 11 - 12 декември 2018  | 09:00 – 17:00 часот Специјална цена за членки на МАСИТ: 400  ЕУР + ДДВ Цена за други слушат... Read more

08 Oct 2018

Оглас за ангажман на новинар за biznisregulativa.m…

Оглас за ангажман на новинар за biznisregulativa.mk

Проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива, кој се имплементира од ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал во соработка со Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора за информатички и комуник... Read more

05 Oct 2018

Одржана Конференција - „Дигитална трансформација в…

Одржана Конференција - „Дигитална трансформација во Македонија - предизвик или реалност“

  На 27.09.2018 (четврток), во хотел Александар Палас, Скопје, со почеток од 11:00 часот беше одржана конференцијата „Дигитална трансформација во Македонија: предизвик или реалност“. ,,Конструктивни ... Read more

02 Oct 2018

Одржан Форум - „Како да се подобри бизнис опкружув…

Одржан Форум - „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија - општествени и економски промени“

    На 26.09.2018 (среда) со почеток од 11 часот во хотел Александар Палас во Скопје, се одржа Форум „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија - општествени и економски промени“ кој беш... Read more

02 Oct 2018

Oбука и сертификација за Microsoft Azure

Oбука и сертификација за Microsoft Azure

Microsoft Azure обука, која ќе Ви овозможи да ја демонстрирате ваша експертиза за “Microsoft Cloud” технологиите кои се директно поврзани со намалување на трошоците во IT, и му овозможуваат додадена в... Read more

01 Oct 2018

Центарот за бизнис и иновација е новата членка на …

Центарот за бизнис и иновација е новата членка на МАСИТ

Ве информираме дека Центарот за бизнис и иновација (ЦБИ) е новата членка на МАСИТ. Целта на Центарот за бизнис и иновација (ЦБИ) е да биде мост помеѓу бизнис секторот, Универзитетот на Југоисточна Е... Read more

11 Sep 2018

MASIT E-Informator

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

МАСИТ E-информатор мај - јули 2018

АКТИВНОСТИ Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“9 Мај 2018 На 09.05.2018 година ... Read more

20 Aug 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

  АКТИВНОСТИОдржанa инфо сесија со цел презентација на Јавниот повик „ПристАПП транспорт“ во МАСИТ27 Април 2018 Компаниите членики на МАСИТ имаа можност да присуствуваат на инфо сесија во МАСИТ ... Read more

14 May 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ               ... Read more

04 Aug 2017

Events

MASIT each year traditionally organizes the following events: Conference SEEITA and MASIT Open Days MASIT- ICT Chamber of Commerce every year traditionally organizes this Conference, as a successfu... Read more

11 Dec 2011

PATRON MEMBER

logo_1
Supporters

Vip-MASIT-200x135px


 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

forum_cover

conference_cover