image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

MASIT News

Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис…

Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ повторно започнува со серија информативни настани

      Во рамките на Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ во периодот од 25 јануари до 10 јули 2018 година ќе се реализираат серија информативни настани за детална презента... Read more

18 Jan 2018

Потпишување на меморандум за соработка помеѓу чети…

Потпишување на меморандум за соработка помеѓу четирите комори

На 11.01.2018 се потпиша Меморандумот за соработка помеѓу четирите комори: Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ, Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора на се... Read more

12 Jan 2018

Ден за добрина - хумана акција на членките и прија…

Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ

Традиционално на истекот на секоја година Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ ја организира најдобрата забава за ИКТ заедницата на која покрај добрата журка, се случу... Read more

22 Dec 2017

ОГЛАС за ангажман на правно лице

ОГЛАС за ангажман на правно лице

Ве информираме дека во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива” објавен е  О Г Л А С за ангажман на правно лице Проектот финансиран од УСАИД - „Партнерство за подобр... Read more

19 Dec 2017

ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГ…

ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“

Преку интернационализација на стопанството во Република Македонија до поголем економски раст Во насока на зајакнување и зголемување на конкурентноста на македонската економија со цел поефикасна инт... Read more

18 Dec 2017

МАСИТ Новогодишна забава 2018

МАСИТ Новогодишна забава 2018

Со големо задоволство ви ја најавуваме нашата традиционална Новогодишна забава на МАСИТ. Забавата ќе се одржи во Public Room на 21.12.2017 година со почеток од 21:15 часот. Oваа година сакаме нашата... Read more

30 Nov 2017

Настан за размена на искуства на тема: HR услуги

Настан за размена на искуства на тема: HR услуги

Ве информираме дека од страна на Стопанскатa комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ), во соработка со Македонската асоцијација за човечки ресурси (МАЧР) на 12.12.2017 во 13.00 часо... Read more

29 Nov 2017

Оглас за консултантска куќа за изработка на работн…

Оглас за консултантска куќа за изработка на работна верзија на Предлог Закон за практикантска работа

  Ве информираме дека во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива” објавен е  О Г Л А С за ангажман на Консултантска куќа Проектот финансиран од УСАИД - „Партнерство з... Read more

20 Nov 2017

MASIT E-Informator

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ               ... Read more

04 Aug 2017

Events

MASIT each year traditionally organizes the following events: Conference SEEITA and MASIT Open Days MASIT- ICT Chamber of Commerce every year traditionally organizes this Conference, as a successfu... Read more

11 Dec 2011

PATRON MEMBER

logo_1
Supporters

Vip-MASIT-200x135px


 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
Bul. Partizanski Odredi no. 4
(main entrance of Makedonija Soobrakaj)
1000 Skopje, Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

MASIT_Novogodisna_zabava_2018