Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Новости и настани

Title Filter      Display #  
# Article Title Date
1 GIVE Б2Б настан на тема: „Дигитална иднина на автомобилската индустрија“ Wednesday, 05 June 2019
2 Повик за доставување на понуди за Истражување за потребите од општокорисна работа во заедниците во земјата Wednesday, 05 June 2019
3 Повик за доставување на понуди за Истражување за потребите на дигиталните вештини Wednesday, 05 June 2019
4 МАСИТ објавува оглас за практикант Thursday, 30 May 2019
5 Authentic interpretation of Article 14 of the Value Added Tax Act will provide a positive impulse for further investments in the ICT industry Thursday, 23 May 2019
6 9th Newsletter of 3B ICT Network Thursday, 23 May 2019
7 Одржана Конференција PANTHEON 2019 Wednesday, 15 May 2019
8 Оглас за изработка на бизнис план Wednesday, 15 May 2019
9 Продолжен е рокот за аплицирање на МАСИТ ИКТ награди Monday, 13 May 2019
10 МАСИТ и Даталаб се партнери во организација на PANTHEON Kонференцијата на тема: Дигитализација 2019 Tuesday, 23 April 2019
11 Трет “B2B” настан во рамките на GIVE проектот – Рига, Латвија Tuesday, 23 April 2019
12 Барањата на компаниите за измени на Законот за финансиска поддршка Tuesday, 16 April 2019
13 World ICT Forum 2019, Nairobi, Kenya Friday, 12 April 2019
14 8 th NEWSLETTER OF 3B ICT Thursday, 11 April 2019
15 Работилница на тема: „Трансферни цени" Friday, 05 April 2019
16 Годишен извештај на МАСИТ 2018/19 Tuesday, 02 April 2019
17 Одржано 13-то Годишно Изборно Собрание на МАСИТ Friday, 29 March 2019
18 МАСИТ и Стопанска комора на Северозападна Македонија потпишаа Меморандум за соработка Thursday, 21 March 2019
19 Најавен е третиот “B2B“ настанот во Рига, Латвија на тема "Дигитализација во производните процеси" Monday, 18 March 2019
20 Одржан настан - „Заштита на личните податоци” во Скопје Monday, 11 March 2019
21 Одржан настан „Заштита на личните податоци” во Битола Monday, 11 March 2019
22 Стартуваше тримесечната програма на МАСИТ за преквалификација на кадар Wednesday, 06 March 2019
23 Оцена на бизнис средината во Северна Македонија - 2018 година Tuesday, 05 March 2019
24 7TH NEWSLETTER OF 3B ICT Friday, 01 March 2019
25 Информативен настан на тема „Заштитата на лични податоци” Wednesday, 27 February 2019
26 Second B2B event within GIVE project - Tirana, Albania Wednesday, 27 February 2019
27 Истражување: Oцена на бизнис средината во Македонија во 2018 Wednesday, 13 February 2019
28 Работилница на тема - „Дигитална трансформација – како понатаму“ Friday, 25 January 2019
29 7TH SOUTH-EAST EUROPEAN (SEE) EXHIBITION & CONFERENCE ‘SMART CITIES’ Tuesday, 22 January 2019
30 ВТОР ЦИКЛУС НА ПРОЕКТОТ ЗА ПРЕКВАЛИФИКАЦИЈА НА КАДРИ FRONT - END WEB DEVELOPER, СО АКЦЕНТ НА “REACT” ТЕХНОЛОГИЈА Wednesday, 16 January 2019
31 5th Newsletter of 3B ICT Network Thursday, 03 January 2019
32 Стопанските комори ќе добијат писмени известувања од економските ресори за нивните клучни барања Thursday, 27 December 2018
33 МАСИТ и Асоцијацијата за е-трговија на Македонија потпишаа меморандум за соработка Thursday, 20 December 2018
34 Одржан првиот Б2Б настан во рамки на Green ICT Development (GIVE) проектот Monday, 17 December 2018
35 ИКТ заедницата во Македонија уште еднаш докажа дека е една од најпрогресивните и најхуманите гранки Monday, 17 December 2018
36 Објавен повик за работилници Thursday, 13 December 2018
37 МАСИТ НОВОГОДИШНА ЗАБАВА Tuesday, 27 November 2018
38 Одржан настан: Како до посреќни вработени во ИТ компаниите? Thursday, 22 November 2018
39 Како до посреќни вработени во ИТ компаниите? Wednesday, 07 November 2018
40 Став на МАСИТ во однос на воведувањето на прогресивниот данок и целокупната даночна реформа Wednesday, 07 November 2018
41 Одржан е третиот состанок на Фокус групата во рамки на Проектот GIVE Thursday, 01 November 2018
42 Оглас за ангажман на маркетинг агенција Wednesday, 24 October 2018
43 МАСИТ го одбележа Светскиот ден на храната Tuesday, 16 October 2018
44 Б2Б настан во рамки на проектот Green ICT Development Monday, 15 October 2018
45 Oбука и сертификација за Professional Scrum Master Monday, 08 October 2018
46 Оглас за ангажман на новинар за biznisregulativa.mk Friday, 05 October 2018
47 Одржана Конференција - „Дигитална трансформација во Македонија - предизвик или реалност“ Tuesday, 02 October 2018
48 Одржан Форум - „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија - општествени и економски промени“ Tuesday, 02 October 2018
49 Oбука и сертификација за Microsoft Azure Monday, 01 October 2018
50 Одржан е вториот состанок на Фокус групата во рамки на Проектот GIVE Thursday, 20 September 2018
51 Центарот за бизнис и иновација е новата членка на МАСИТ Tuesday, 11 September 2018
52 Balkan and Black Sea ICT Cluster Network Newsletter, July 2018 Wednesday, 29 August 2018
53 Став за воведување на прогресивен данок на лични примања Thursday, 23 August 2018
54 Webinar Digital Marketing Monday, 13 August 2018
55 SEE-IT SUMMIT 2018 Thursday, 26 July 2018
56 Одржан работен состанок на тема: Развој и унапредување на работната сила Friday, 13 July 2018
57 Одржан е вториот состанок во рамки на Проектот Green Ict deVElopment (GIVE) Monday, 02 July 2018
58 SAVE THE DATE: Forum & Konferencija na MASIT Friday, 29 June 2018
59 Презентација на нов агрегатен портал за бизнис регулатива Tuesday, 12 June 2018
60 Technology Forum 2018 Monday, 21 May 2018
61 Потпишан меморандум за соработка Thursday, 10 May 2018
62 Tренинг на тема: Регулатива за заштита на лични податоци Wednesday, 09 May 2018
63 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН Thursday, 12 April 2018
64 South East European Software Testing Conference (SEETEST 2018) Wednesday, 11 April 2018
65 Одржано Годишно Собрание на МАСИТ Monday, 02 April 2018
66 GIVE Survey Invitation Article Friday, 23 March 2018
67 Оглас за ангажман на маркетинг агенција Friday, 23 March 2018
68 Продолжување на оглас за потенцијални корисници на „Ваучер шема“ Friday, 16 March 2018
69 ANGA COM 2018 Monday, 12 March 2018
70 Одржана инфо сесија на тема: “Законски прописи од областа на животната средина“ Monday, 12 March 2018
71 IT Hub Connect 2018 Monday, 05 March 2018
72 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН НА ТЕМА „ЈАВНИ НАБАВКИ“, ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД - „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС Friday, 16 February 2018
73 Интервјуа со вработени во компанијата АССЕКО СЕЕ во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Tuesday, 13 February 2018
74 Интервјуа со вработени во компанијата Унет во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Tuesday, 13 February 2018
75 ПОКАНА за учество на две дводневни обуки Monday, 12 February 2018
76 Одржан информативен настан на тема „Работни односи“ во Битола, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ Thursday, 01 February 2018
77 Одржан е првиот работен состанок на Balkan and Black Sea ICT Clusters Network за 2018 година Monday, 29 January 2018
78 The first Kick-off meeting was held within the Green ICT Development - GIVE project Monday, 29 January 2018
79 Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ повторно започнува со серија информативни настани Thursday, 18 January 2018
80 Потпишување на меморандум за соработка помеѓу четирите комори Friday, 12 January 2018
81 Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ Friday, 22 December 2017
82 ОГЛАС за ангажман на правно лице Tuesday, 19 December 2017
83 ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“ Monday, 18 December 2017
84 МАСИТ Новогодишна забава 2018 Thursday, 30 November 2017
85 Настан за размена на искуства на тема: HR услуги Wednesday, 29 November 2017
86 Оглас за консултантска куќа за изработка на работна верзија на Предлог Закон за практикантска работа Monday, 20 November 2017
87 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2018 Wednesday, 15 November 2017
88 Претседателот на УО на МАСИТ, во интервју за Иновативност Monday, 06 November 2017
89 Проект за преквалификација на ИКТ кадри Tuesday, 31 October 2017
90 Потпишан Меморандум Tuesday, 31 October 2017
91 Презентација на работен план 2018 Friday, 27 October 2017
92 CONFERENCE for innovative ICT solutions and trends Wednesday, 04 October 2017
93 FORUM: Regulation of labor relations and the labor market in the ICT sector Tuesday, 03 October 2017
94 Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев Friday, 22 September 2017
95 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - КОНФЕРЕНЦИЈА Tuesday, 19 September 2017
96 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - ФОРУМ Tuesday, 19 September 2017
97 Форум на градоначалници во Подгорица Sunday, 17 September 2017
98 АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА Friday, 01 September 2017
99 Green Ict deVElopment (GIVE) Monday, 21 August 2017
100 МАСИТ е-информатор Friday, 04 August 2017
101 МАСИТ во медиумите Thursday, 20 July 2017
102 Telco Trends 2017 Tuesday, 18 July 2017
103 Conference: .NET Developer Days Wednesday, 12 July 2017
104 Конференција: Можности и предизвици за рециклирање на текстилниот отпад Friday, 30 June 2017
105 MASIT ICT DAYS 2017 Wednesday, 14 June 2017
106 Доделени МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2017 Wednesday, 14 June 2017
107 Конференција на проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис реулатива Thursday, 01 June 2017
108 Трета МК конференција: Monday, 22 May 2017
109 Национален MOS натпревар Monday, 22 May 2017
110 TELCO TRENDS 2017 Monday, 22 May 2017
111 SEETEST 2017 Monday, 22 May 2017
112 Тренинг „Selling IT services and products“ Monday, 08 May 2017
113 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија Wednesday, 03 May 2017
114 Можност за едномесечен престој во Чикаго Friday, 28 April 2017
115 Барање за прибирање на понуди за изработка на агрегатна веб платформа Tuesday, 25 April 2017
116 Central and Eastern European QA Outsourcing Review 2016-17 Tuesday, 18 April 2017
117 Project for pre-qualification Monday, 03 April 2017
118 ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ ЗАПОЧНУВА СЕРИЈА ИНФОРМАТИВНИ НАСТАНИ Monday, 20 March 2017
119 Social Inclusion through Technology Wednesday, 01 March 2017
120 Годишно Собрание на МАСИТ Wednesday, 01 March 2017
121 OPEN JOB POSITION Thursday, 23 February 2017
122 13th SEE Telecoms Forum 2017 Monday, 20 February 2017
123 Workshop: New EU directives for IT systems security Thursday, 16 February 2017
124 New program "ICT-export training Macedonia" Tuesday, 14 February 2017
125 Official presentation of the USAID Project - Partnership for better business regulative Friday, 23 December 2016
126 КОНФЕРЕНЦИЈА „ИКТ ВО АГРОБИЗНИС“ Wednesday, 16 November 2016
127 MACEDONIAN ICT COMPANIES WINNERS OF THE WITSA GLOBAL ICT EXCELLENCE AWARDS Thursday, 13 October 2016
128 ICT in Agribusiness Conference Wednesday, 10 August 2016
129 TELCO TRENDS 2016 Thursday, 28 July 2016
130 MASIT on the Western Balkans Summit in Paris Wednesday, 06 July 2016
131 Интервју со г-ѓа Антова Пешева, заменик-претседателка на Управниот одбор на МАСИТ Thursday, 09 June 2016
132 ”CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16” Thursday, 09 June 2016
133 Kонференција “Let ME help you” Monday, 06 June 2016
134 Одржани МАСИТ ИКТ Награди Thursday, 02 June 2016
135 Работилница за правни и даночни прашања во ИТ секторот Thursday, 19 May 2016
136 Human Resources Training Monday, 09 May 2016
137 НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ВО ИКТ и ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ – бенефити, придобивки и практични примери Wednesday, 04 May 2016
138 МАСИТ во медиумите Thursday, 21 April 2016
139 Elected new President and Vice President of the MASIT Managing Board Tuesday, 19 April 2016
140 Тематска презентација на тема - Национални стандарди за ИКТ и електронски комуникации Friday, 15 April 2016
141 Работилница за јавни набавки Friday, 08 April 2016
142 10th Annual Assembly of MASIT Monday, 04 April 2016
143 CEEOA STARTS ‘CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16’ Wednesday, 30 March 2016
144 Десетто Годишно Собрание на МАСИТ Friday, 18 March 2016
145 Scrum.org Product Owner training and certification Monday, 22 February 2016
146 3rd ITO&BPO Germany Forum In Berlin Thursday, 18 February 2016
147 12th Telecoms Forum 2016, 17 March , Belgrade Thursday, 18 February 2016
148 Одржана конференција на тема „ИКТ во агробизнис” Wednesday, 02 December 2015
149 University Goce Delchev Stip - First associate member of MASIT Monday, 05 October 2015
150 Обука за основно администрирање на Sharepoint Tuesday, 29 September 2015
151 5 стипендии за тренинг курсеви во Индија Thursday, 17 September 2015
152 Усвоена Националната краткорочна ИКТ стратегија Thursday, 03 September 2015
153 ICT in Agribusiness Conference, 25-26.11.2015, Skopje Thursday, 20 August 2015
154 New challenge: Smart Urban Farming Challenge Monday, 17 August 2015
155 Second group: EXIN Agile Scrum Master certification Wednesday, 29 July 2015
156 Public debate on National Short-Term ICT Strategy (2016 – 2017) Wednesday, 15 July 2015
157 МАСИТ во медиумите Wednesday, 08 July 2015
158 MASIT Games Wednesday, 01 July 2015
159 Workshop for Public Procurement Law Wednesday, 01 July 2015
160 Workshop for Employment Law Thursday, 25 June 2015
161 International hub conference in Berlin Monday, 15 June 2015
162 EXIN Agile Scrum Master training and certification Monday, 01 June 2015
163 "SEE IT" in Sarajevo Wednesday, 06 May 2015
164 MASIT's new leadership Monday, 30 March 2015
165 Одржан состанок со министерот г-дин Иво Ивановски и заменик - министерската г-ѓа Марта Томовска Monday, 16 March 2015
166 Состанок на Министерот Иво Ивановски со членовите на МАСИТ Monday, 16 March 2015
167 Ninth Annual MASIT Assembly Thursday, 12 March 2015
168 Работилница за Закон за задолжница Monday, 22 December 2014
169 МАСИТ Новогодишна забава Friday, 05 December 2014
170 Обука за "Trade Fair Participation" Tuesday, 04 November 2014
171 Одржана конференција СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Tuesday, 04 November 2014
172 SEEITA and MASIT Open Days Tuesday, 09 September 2014
173 Одржана работилница на тема Monday, 04 August 2014
174 КАКО ДА ИЗДАДЕТЕ ФАКТУРА СО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ДДВ ЗА ПРОМЕТОТ НА ДОБРА И УСЛУГИ НАМЕНЕТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ Friday, 25 July 2014
175 EITO ICT Market Report 2014/2015 Monday, 07 July 2014
176 "MASIT ICT Awards' winners" Monday, 30 June 2014
177 Sixth Balkan Broadband Conference and Exhibition Thursday, 19 June 2014
178 Одржување на „МАСИТ ИКТ Награди“ Wednesday, 11 June 2014
179 Workshop: Implications from the application of the Law of financial discipline Thursday, 15 May 2014
180 MASIT ICT Awards Tuesday, 06 May 2014
181 Workshop on cloud computing Tuesday, 29 April 2014
182 Training for "Marketing IT Outsourcing Services" Wednesday, 16 April 2014
183 MASIT'S EIGHT ANNUAL ASSEMBLY Tuesday, 08 April 2014
184 Е - регистрација на фирма Tuesday, 18 March 2014
185 Apply on the "Balkan Venture Forum" Thursday, 06 March 2014
186 MASIT'S EIGHT ANNUAL ASSEMBLY Wednesday, 05 March 2014
187 Training for electronic submission of annual accounts Friday, 28 February 2014
188 Meeting with an Albanian delegation Tuesday, 11 February 2014
189 New MASIT location and contact phone Thursday, 23 January 2014
190 МАСИТ Новогодишна забава Thursday, 19 December 2013
191 E-government and SEEITA Open Days Conference held Tuesday, 29 October 2013
192 МАСИТ на МТВ1 и АЛФА ТВ Tuesday, 22 October 2013
193 Meeting with the government delegation Tuesday, 22 October 2013
194 Announcement to the media Tuesday, 22 October 2013
195 E-Government & SEEITA Open Days Conference Monday, 19 August 2013
196 Signed MoU between MASIT and GOA Wednesday, 22 May 2013
197 The event “Girls in ICT 2013” was held Monday, 13 May 2013
198 Creative Enterprise workshop Monday, 13 May 2013
199 The new leadership of MASIT was selected Friday, 29 March 2013
200 Seventh Annual Assembly Monday, 18 March 2013
201 Are you ready to be a Microsoft champion? Wednesday, 23 January 2013
202 Одржана конференција Ден на иновации 12.12.2012 Monday, 17 December 2012
203 Ден на иновации, 12.12.2012 Monday, 10 December 2012
204 Promotion of the potentials of the Macedonian ICT industry Tuesday, 20 November 2012
205 Macedonian-Slovenian Business Forum with IT Companies Tuesday, 30 October 2012
206 Macedonian IT companies at Gartner Summit Tuesday, 18 September 2012
207 Доделени стипендии од областа на ИКТ на ученички од Скопје Monday, 17 September 2012
208 Macedonian IT Market Declines for Second Consecutive Year in 2011 Wednesday, 20 June 2012
209 Public Discussion for Public Procurement of ICT and Open Government Partnership Monday, 18 June 2012
210 Interview with Igor Bimbiloski for the forum "Kajgana" Wednesday, 06 June 2012
211 Digital Literacy in Macedonia Wednesday, 06 June 2012
212 Girls in ICT 2012 Wednesday, 06 June 2012
213 Македонија да се етаблира како ИКТ бренд Wednesday, 06 June 2012
214 World Telecommunication and Information Society Day Wednesday, 06 June 2012
215 Информативен настан и тренинг за Open source Wednesday, 06 June 2012
216 Memorandum of cooperation with the State Commission for Prevention of Corruption Sunday, 04 March 2012
217 Fourth stage of the regulatory guillotine of MIOA Sunday, 04 March 2012
218 Partnership agreement with CERTIPORT Thursday, 15 December 2011

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

traicon_1