Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Потпишан меморандум за соработка


Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“

MoU_so_Vlada_1

На 09.05.2018 година во Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ четирите комори-партнери во проектот, потпишаа Меморандум за соработка со Владата на РМ.

МАСИТ со години работи на иницијативата за олеснета и директна комуникација помеѓу Владата и бизнис заедницата и потпишувањето на меморандумот претставува голем чекор во процесот на градење стабилна и плодна соработка и зајакнување на дијалогот меѓу јавниот и приватниот сектор.

Предлозите за измените и подобрување на регулативата кои ќе се комуницираат преку оваа платформа ќе бидат детално продискутирани помеѓу редовите на бизнис заедницата, со цел подобрување на законската регулатива во Република Македонија, што ќе придонесе за развиено деловно опкружување и конкурентно македонско стопанство.

MoU_so_Vlada_2

MoU_so_Vlada_3

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

MASIT_Novogodisna_zabava_2018