Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Истражување: Oцена на бизнис средината во Македонија во 2018

 

istrazuvanje_2018-1

Истражувањето за оцената на бизнис средината во Македонија е направено во периодот 24.10 – 19.11 2018 година. Генералната цел на истражувањето е да се следи перцепцијата на бизнис секторот од аспект на моменталната бизнис регулативата во Република Македонија. Добиените резултати треба да им помогнат на стопанските комори и останатите креатори на стратешките државни политики за подобро разбирање на моменталната ситуација во бизнис секторот во Македонија, особено во делот на најчестите предизвици со коишто секојдневно се соочуваат компаниите при извршување на своите активности. 

Istrazuanje_2018-2

Како дел од проектот на УСАИД Партнерство за подобра бизнис регулатива ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал во партнерство со Стопанска комора на Македонија, Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ, Стопанската комора на северозападна Македонија и Сојузот на стопански комори на Македонија, го спроведуваат ова истражување веќе трета година по ред, на репрезентативен примерок кој го претставува македонскиот бизнис сектор.

istrazuvanje_2018

Целосниот извештај ќе биде објавен наскоро.

PATRON MEMBER

logo_1

 

Supporters

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

 

Contact Information

ICT Chamber of Commerce - MASIT
St. "Kosta Veselinov“ no.6, entrance 1, floor 1
1000 Skopje, RN Macedonia
tel. 389 75 280 507; 389 78 296 487
e-mail: contact@masit.org.mk

Networking

 color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Events

traicon_1