image image
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

МАСИТ Новости

Вебинар за Дигитален маркетинг

Вебинар за Дигитален маркетинг

Во рамки на проектот Green ICT Development (GIVE), на 30.08.2018 во 09:00 часот ќе се одржи бесплатен вебинар за Дигитален маркетинг кој ќе биде фокусиран на инструментите за дигитален маркетинг и м... Read more

13 Авг 2018

SEE-IT SUMMIT 2018

SEE-IT SUMMIT 2018

МАСИТ е партнер во организација на овогодинешниот SEE-IT Самитот, кој е првиот меѓународен Самит на Западен Балкан. Во рамки на Самитот е предвидена тродневна програма која вклучува повеќе конференц... Read more

26 Јул 2018

Одржан работен состанок на тема: Развој и унапреду…

Одржан работен состанок на тема: Развој и унапредување на работната сила

  Во организација на BEP USAID Проектот и Министерството за труд и социјална политика, на 12.07.2018 година во хотел Holiday Inn, Скопје беше одржан работен состанок на тема: Развој и унапредување ... Read more

13 Јул 2018

Одржан е вториот состанок во рамки на Проектот Gre…

Одржан е вториот состанок во рамки на Проектот Green Ict deVElopment (GIVE)

    Во рамки на проектот Green Ict deVElopment (GIVE) се одржа вториот состанок на 27-28 јуни во Клуж, Романија. МАСИТ е дел од конзорциумот на проектот GIVE заедно со 8 асоцијации од регионот, ко... Read more

02 Јул 2018

SAVE THE DATE: Forum & Konferencija na MASIT

SAVE THE DATE: Forum & Konferencija na MASIT

Со особено задоволство би сакале да ви го најавиме одржувањето на двата претстојни настани:  24 Септември 2018 во Битола и 26 Септември 2018 во Скопје ФОРУМ: Како да се подобри бизнис опкружување... Read more

29 Јун 2018

Презентација на нов агрегатен портал за бизнис рег…

Презентација на нов агрегатен портал за бизнис регулатива

  На 13 јуни 2018 година во рамки на проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“се одржа презентација на новиот агрегатен веб портал www.biznisregulativa.mk во рамките на Проектот ... Read more

12 Јун 2018

Technology Forum 2018

Technology Forum 2018

На 16-ти мај 2018 година, во Солун, Грција се одржа Technology Forum во организација на 20 партнери, вклучително и организации од BSO, академски институции и истражувачки центри. МАСИТ зема свое уче... Read more

21 Мај 2018

Потпишан меморандум за соработка

Потпишан меморандум за соработка

Потпишување на Меморандум за соработка со Владата на Република Македонија, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ На 09.05.2018 година во Владата на Република ... Read more

10 Мај 2018

МАСИТ е-информатор

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

МАСИТ E-информатор февруари - април 2018

  АКТИВНОСТИОдржанa инфо сесија со цел презентација на Јавниот повик „ПристАПП транспорт“ во МАСИТ27 Април 2018 Компаниите членики на МАСИТ имаа можност да присуствуваат на инфо сесија во МАСИТ ... Read more

14 Мај 2018

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

МАСИТ E-информатор август - октомври 2017

  Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ е водечка комора на компаниите кои работат во полето на ИКТ               ... Read more

04 Авг 2017

Настани

МАСИТ секоја година традиционално ги организира следните настани: Конференција СЕЕИТА и МАСИТ отворени денови МАСИТ- Стопанската Комора за ИКТ, традиционално секоја година ја организира оваа Конфере... Read more

11 Дек 2011

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1
Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px


 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

Nastani_slikice