Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Новости и настани

Филтер по Наслови      Прикажи #  
# Наслов на артиклот Датум
1 7th South-East European (SEE) Exhibition & Conference ‘Smart Cities’ Вторник, 16 Октомври 2018
2 Б2Б настан во рамки на проектот Green ICT Development Понеделник, 15 Октомври 2018
3 Oбука и сертификација за Professional Scrum Master Понеделник, 08 Октомври 2018
4 Оглас за ангажман на новинар за biznisregulativa.mk Петок, 05 Октомври 2018
5 Одржана Конференција - „Дигитална трансформација во Македонија - предизвик или реалност“ Вторник, 02 Октомври 2018
6 Одржан Форум - „Како да се подобри бизнис опкружувањето во Македонија - општествени и економски промени“ Вторник, 02 Октомври 2018
7 Oбука и сертификација за Microsoft Azure Понеделник, 01 Октомври 2018
8 Центарот за бизнис и иновација е новата членка на МАСИТ Вторник, 11 Септември 2018
9 Balkan and Black Sea ICT Cluster Network Newsletter, July 2018 Среда, 29 Август 2018
10 Став за воведување на прогресивен данок на лични примања Четврток, 23 Август 2018
11 Вебинар за Дигитален маркетинг Понеделник, 13 Август 2018
12 SEE-IT SUMMIT 2018 Четврток, 26 Јули 2018
13 Одржан работен состанок на тема: Развој и унапредување на работната сила Петок, 13 Јули 2018
14 Одржан е вториот состанок во рамки на Проектот Green Ict deVElopment (GIVE) Понеделник, 02 Јули 2018
15 SAVE THE DATE: Forum & Konferencija na MASIT Петок, 29 Јуни 2018
16 Презентација на нов агрегатен портал за бизнис регулатива Вторник, 12 Јуни 2018
17 Technology Forum 2018 Понеделник, 21 Мај 2018
18 Потпишан меморандум за соработка Четврток, 10 Мај 2018
19 Tренинг на тема: Регулатива за заштита на лични податоци Среда, 09 Мај 2018
20 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН Четврток, 12 Април 2018
21 South East European Software Testing Conference (SEETEST 2018) Среда, 11 Април 2018
22 Одржано Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 02 Април 2018
23 Повик за учество во истражување во рамки на GIVE проект – прибирање на податоци за меѓународна соработка и интернационализација Петок, 23 Март 2018
24 Оглас за ангажман на маркетинг агенција Петок, 23 Март 2018
25 Продолжување на оглас за потенцијални корисници на „Ваучер шема“ Петок, 16 Март 2018
26 ANGA COM 2018 Понеделник, 12 Март 2018
27 Одржана инфо сесија на тема: “Законски прописи од областа на животната средина“ Понеделник, 12 Март 2018
28 IT Hub Connect 2018 Понеделник, 05 Март 2018
29 ОДРЖАН ИНФОРМАТИВЕН НАСТАН НА ТЕМА „ЈАВНИ НАБАВКИ“, ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ НА УСАИД - „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС Петок, 16 Февруари 2018
30 Интервјуа со вработени во компанијата АССЕКО СЕЕ во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 13 Февруари 2018
31 Интервјуа со вработени во компанијата Унет во рамки на Проектот за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 13 Февруари 2018
32 ПОКАНА за учество на две дводневни обуки Понеделник, 12 Февруари 2018
33 Одржан информативен настан на тема „Работни односи“ во Битола, во рамки на Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ Четврток, 01 Февруари 2018
34 Одржан е првиот работен состанок на Balkan and Black Sea ICT Clusters Network за 2018 година Понеделник, 29 Јануари 2018
35 Одржан е првиот Kick-off meeting во рамки на проектот Green ICT Development - GIVE Понеделник, 29 Јануари 2018
36 Проектот на УСАИД - „Партнерство за подобра бизнис регулатива“ повторно започнува со серија информативни настани Четврток, 18 Јануари 2018
37 Потпишување на меморандум за соработка помеѓу четирите комори Петок, 12 Јануари 2018
38 Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ Петок, 22 Декември 2017
39 ОГЛАС за ангажман на правно лице Вторник, 19 Декември 2017
40 ПРОЕКТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА“ Понеделник, 18 Декември 2017
41 МАСИТ Новогодишна забава 2018 Четврток, 30 Ноември 2017
42 Настан за размена на искуства на тема: HR услуги Среда, 29 Ноември 2017
43 Оглас за консултантска куќа за изработка на работна верзија на Предлог Закон за практикантска работа Понеделник, 20 Ноември 2017
44 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2018 Среда, 15 Ноември 2017
45 Претседателот на УО на МАСИТ, во интервју за Иновативност Понеделник, 06 Ноември 2017
46 Проект за преквалификација на ИКТ кадри Вторник, 31 Октомври 2017
47 Потпишан Меморандум Вторник, 31 Октомври 2017
48 Презентација на работен план 2018 Петок, 27 Октомври 2017
49 Одржана Конференција на МАСИТ ИКТ Денови Среда, 04 Октомври 2017
50 Одржан ФОРУМ на МАСИТ ИКТ Денови Вторник, 03 Октомври 2017
51 Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев Петок, 22 Септември 2017
52 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - КОНФЕРЕНЦИЈА Вторник, 19 Септември 2017
53 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ - ФОРУМ Вторник, 19 Септември 2017
54 Форум на градоначалници во Подгорица Недела, 17 Септември 2017
55 АКЦИЈА ЗА ДАРУВАЊЕ НА КРВ И ХРАНА Петок, 01 Септември 2017
56 Green Ict deVElopment (GIVE) Понеделник, 21 Август 2017
57 МАСИТ е-информатор Петок, 04 Август 2017
58 МАСИТ во медиумите Четврток, 20 Јули 2017
59 Telco Trends 2017 Вторник, 18 Јули 2017
60 Конференција: .NET Developer Days Среда, 12 Јули 2017
61 Конференција: Можности и предизвици за рециклирање на текстилниот отпад Петок, 30 Јуни 2017
62 МАСИТ ИКТ ДЕНОВИ 2017 Среда, 14 Јуни 2017
63 Доделени МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија 2017 Среда, 14 Јуни 2017
64 Конференција на проектот на УСАИД - Партнерство за подобра бизнис реулатива Четврток, 01 Јуни 2017
65 Трета МК конференција: Понеделник, 22 Мај 2017
66 Национален MOS натпревар Понеделник, 22 Мај 2017
67 TELCO TRENDS 2017 Понеделник, 22 Мај 2017
68 SEETEST 2017 Понеделник, 22 Мај 2017
69 Тренинг „Selling IT services and products“ Понеделник, 08 Мај 2017
70 МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија Среда, 03 Мај 2017
71 Можност за едномесечен престој во Чикаго Петок, 28 Април 2017
72 Барање за прибирање на понуди за изработка на агрегатна веб платформа Вторник, 25 Април 2017
73 Central and Eastern European QA Outsourcing Review 2016-17 Вторник, 18 Април 2017
74 Проект за преквалификација на кадар Понеделник, 03 Април 2017
75 ПРОЕКТОТ НА УСАИД „ПАРТНЕРСТВО ЗА ПОДОБРА БИЗНИС РЕГУЛАТИВА ВО МАКЕДОНИЈА“ ЗАПОЧНУВА СЕРИЈА ИНФОРМАТИВНИ НАСТАНИ Понеделник, 20 Март 2017
76 Социјална инклузија преку технологија Среда, 01 Март 2017
77 Годишно Собрание на МАСИТ Среда, 01 Март 2017
78 Оглас за слободно работно место Четврток, 23 Февруари 2017
79 13th SEE Telecoms Forum 2017 Понеделник, 20 Февруари 2017
80 Работилница: Новите ЕУ директиви за безбедност на ИТ системи Четврток, 16 Февруари 2017
81 Програма за поддршка на ИКТ извоз Вторник, 14 Февруари 2017
82 Официјално претставување на проектот на УСАИД – Партнерство за подобра бизнис регулатива Петок, 23 Декември 2016
83 КОНФЕРЕНЦИЈА „ИКТ ВО АГРОБИЗНИС“ Среда, 16 Ноември 2016
84 МАКЕДОНСКИ ИКТ КОМПАНИИ ДОБИТНИЧКИ НА СВЕТСКИОТ ИЗБОР НА ИКТ НАГРАДИ ЗА ИЗВОНРЕДНОСТ Четврток, 13 Октомври 2016
85 Конференција ИКТ во Агробизнис Среда, 10 Август 2016
86 TELCO TRENDS 2016 Четврток, 28 Јули 2016
87 МАСИТ на Самитот на Западно Балканските земји во Париз Среда, 06 Јули 2016
88 Интервју со г-ѓа Антова Пешева, заменик-претседателка на Управниот одбор на МАСИТ Четврток, 09 Јуни 2016
89 ”CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16” Четврток, 09 Јуни 2016
90 Kонференција “Let ME help you” Понеделник, 06 Јуни 2016
91 Одржани МАСИТ ИКТ Награди Четврток, 02 Јуни 2016
92 Работилница за правни и даночни прашања во ИТ секторот Четврток, 19 Мај 2016
93 Тренинг за човечки ресурси Понеделник, 09 Мај 2016
94 НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ВО ИКТ и ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ – бенефити, придобивки и практични примери Среда, 04 Мај 2016
95 МАСИТ во медиумите Четврток, 21 Април 2016
96 Избрани нов Претседател и Заменик Претседателка на Управниот Одбор на МАСИТ Вторник, 19 Април 2016
97 Тематска презентација на тема - Национални стандарди за ИКТ и електронски комуникации Петок, 15 Април 2016
98 Работилница за јавни набавки Петок, 08 Април 2016
99 Се одржа Десеттото Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 04 Април 2016
100 CEEOA STARTS ‘CEE QA OUTSOURCING REVIEW 2015-16’ Среда, 30 Март 2016
101 Десетто Годишно Собрание на МАСИТ Петок, 18 Март 2016
102 Scrum.org Product Owner training and certification Понеделник, 22 Февруари 2016
103 3rd ITO&BPO Germany Forum In Berlin Четврток, 18 Февруари 2016
104 12th Telecoms Forum 2016, 17 March , Belgrade Четврток, 18 Февруари 2016
105 Одржана конференција на тема „ИКТ во агробизнис” Среда, 02 Декември 2015
106 Универзитетот "Гоце Делчев" од Штип - Прв придружен член на МАСИТ Понеделник, 05 Октомври 2015
107 Обука за основно администрирање на Sharepoint Вторник, 29 Септември 2015
108 5 стипендии за тренинг курсеви во Индија Четврток, 17 Септември 2015
109 Усвоена Националната краткорочна ИКТ стратегија Четврток, 03 Септември 2015
110 Конференција ИКТ во Агробизнис 25-26.11.2015, Скопје Четврток, 20 Август 2015
111 Нов предизвик: Smart Urban Farming Challenge Понеделник, 17 Август 2015
112 Втор термин: EXIN Agile Scrum Master сертификација Среда, 29 Јули 2015
113 Јавна расправа за Краткорочна ИКТ стратегија 2016-2017 Среда, 15 Јули 2015
114 МАСИТ во медиумите Среда, 08 Јули 2015
115 МАСИТ Игри Среда, 01 Јули 2015
116 Работилница за Јавни набавки Среда, 01 Јули 2015
117 Работилница за теми од областа на Законот за работни односи Четврток, 25 Јуни 2015
118 Интернационална конференција во Берлин Понеделник, 15 Јуни 2015
119 EXIN Agile SCRUM Master обука и сертификација Понеделник, 01 Јуни 2015
120 "SEE IT" во Сараево Среда, 06 Мај 2015
121 Избрано ново раководство на Комората МАСИТ Понеделник, 30 Март 2015
122 Одржан состанок со министерот г-дин Иво Ивановски и заменик - министерската г-ѓа Марта Томовска Понеделник, 16 Март 2015
123 Состанок на Министерот Иво Ивановски со членовите на МАСИТ Понеделник, 16 Март 2015
124 Деветто Годишно Изборно Собрание на МАСИТ Четврток, 12 Март 2015
125 Работилница за Закон за задолжница Понеделник, 22 Декември 2014
126 МАСИТ Новогодишна забава Петок, 05 Декември 2014
127 Обука за "Trade Fair Participation" Вторник, 04 Ноември 2014
128 Одржана конференција СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Вторник, 04 Ноември 2014
129 СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови Вторник, 09 Септември 2014
130 Одржана работилница на тема Понеделник, 04 Август 2014
131 КАКО ДА ИЗДАДЕТЕ ФАКТУРА СО ОСЛОБОДУВАЊЕ ОД ДДВ ЗА ПРОМЕТОТ НА ДОБРА И УСЛУГИ НАМЕНЕТИ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА НА ПРОЕКТИ Петок, 25 Јули 2014
132 EITO ICT Market Report 2014/2015 Понеделник, 07 Јули 2014
133 Се одржаа „МАСИТ ИКТ Наградите“ Понеделник, 30 Јуни 2014
134 Одржување на 6-та по ред "Balkan Broadband" конференција и изложба Четврток, 19 Јуни 2014
135 Одржување на „МАСИТ ИКТ Награди“ Среда, 11 Јуни 2014
136 Работилница на тема: Импликации од примена на Законот за финансиска дисциплина Четврток, 15 Мај 2014
137 МАСИТ ИКТ Награди Вторник, 06 Мај 2014
138 Работилница на тема "Cloud computing" Вторник, 29 Април 2014
139 Обука за "Marketing IT Outsourcing Services" Среда, 16 Април 2014
140 Одржано ОСМО ГОДИШНО СОБРАНИЕ на МАСИТ Вторник, 08 Април 2014
141 Е - регистрација на фирма Вторник, 18 Март 2014
142 Аплицирајте на „Балканскиот инвестициски форум“ Четврток, 06 Март 2014
143 ОСМО ГОДИШНО СОБРАНИЕ НА МАСИТ Среда, 05 Март 2014
144 Обука за електронско поднесување на годишни сметки Петок, 28 Февруари 2014
145 Средба со Албанска делегација Вторник, 11 Февруари 2014
146 Нова локација на МАСИТ и нов телефонски број Четврток, 23 Јануари 2014
147 МАСИТ Новогодишна забава Четврток, 19 Декември 2013
148 Одржана Конференцијата за Е-Влада и СЕЕИТА Отворени Денови Вторник, 29 Октомври 2013
149 МАСИТ на МТВ1 и АЛФА ТВ Вторник, 22 Октомври 2013
150 Одржана средба во Владата на РМ Вторник, 22 Октомври 2013
151 Известување за медиуми Вторник, 22 Октомври 2013
152 E-Government & SEEITA Open Days Conference Понеделник, 19 Август 2013
153 Потпишан Меморандум за соработка меѓу МАСИТ и ГОА Среда, 22 Мај 2013
154 Одржан настанот “Girls in ICT 2013“ Понеделник, 13 Мај 2013
155 Работилница “Creative Enterprise Workshop” Понеделник, 13 Мај 2013
156 Избрано ново раководство на МАСИТ Петок, 29 Март 2013
157 Седмо Годишно Собрание на МАСИТ Понеделник, 18 Март 2013
158 Дали си спремен да бидеш Microsoft шампион? Среда, 23 Јануари 2013
159 Одржана конференција Ден на иновации 12.12.2012 Понеделник, 17 Декември 2012
160 Ден на иновации, 12.12.2012 Понеделник, 10 Декември 2012
161 Промоција на потенцијалите на македонската ИКТ индустрија Вторник, 20 Ноември 2012
162 Македонско – словенечки Бизнис форум со ИТ Компании Вторник, 30 Октомври 2012
163 Учество на македонски ИКТ компании на Самит на Гартнер Вторник, 18 Септември 2012
164 Доделени стипендии од областа на ИКТ на ученички од Скопје Понеделник, 17 Септември 2012
165 Македонскиот ИТ маркет опаѓа втора година по ред, во 2011 Среда, 20 Јуни 2012
166 Јавна расправа за јавни набавки на ИКТ и Отворено владино партнерство Понеделник, 18 Јуни 2012
167 Интервју на Игор Бимбилоски за форумот "Кајгана" Среда, 06 Јуни 2012
168 Дигитална писменост во Македонија Среда, 06 Јуни 2012
169 Girls in ICT 2012 Среда, 06 Јуни 2012
170 Македонија да се етаблира како ИКТ бренд Среда, 06 Јуни 2012
171 Светски ден на телекомуникациите и информатичкото општество Среда, 06 Јуни 2012
172 Информативен настан и тренинг за Open source Среда, 06 Јуни 2012
173 Меморандум за соработка со Државната комисија за спречување на корупција Недела, 04 Март 2012
174 Четвртата фаза од регулаторната гилотина на МИОА Недела, 04 Март 2012
175 Договор за партнерство со Certiport Четврток, 15 Декември 2011

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48