Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

EITO ICT Market Report 2014/2015

140409_EITO-Banner_250x250_MASITНајновиот извештај EITO ICT Market Report 2014/2015 на ЕИТО (Европската Опсерваторија за Информатички Технологии) е достапен за купување: http://www.eito.com/epages/63182014.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/63182014/Products/001-1405/SubProducts/001-1405-0001. 

Извештајот вклучува:

·         Податоци за ИКТ пазарите по земји (за 35 земји од кои 29 земји од Европа, Бразил, Кина, Индија, Јапонија, Турција и САД). Извештајот содржи и податоци за Македонија.

·         Анализи на кориснички и технолошки трендови вклучувајќи Mobility, Cloud, Big Data and Social Business

·         Детални податоци за пазарите и предвидувања (2011 – 2015)

·         Excel file кој вклучува податоци за одделните пазари (изразени во евра) 

Подготвен е од страна на ЕИТО во соработка со пазарни аналисти, водечки индустриски ИКТ организации, ОЕЦД и Европска комисија, а податоците се обезбедени од страна на IDC.

Цената на извештајот изнесува 2.290 евра - за pdf и excel file (или 1.890 евра - само за pdf file). 

Други извештаи на ЕИТО можете да најдете на следните линкови:

-       Анализи на пазарите и трендовите по одделни земји

-       Тематски извештаи од областа на ИКТ

 

За повеќе информации, испратете е – маил на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

 

 

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

traicon_1