Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одржана работилница на тема

Како да издадете фактура со ослободување од ддв за прометот на добра и услуги наменети за реализација на проекти?

Се одржа работилницата на тема: „Како да издадете фактура со ослободување од ДДВ за прометот на добра и услуги наменети за реализација на проекти?“
МАСИТ во соработка со МАРАНД и поддршка од Универзитет „Американ Колеџ“ ја организираа работилницата, со цел да се објасни новиот начин на практикување на член 24-а од Законот за ДДВ, кој се применува од 1ви јули 2014та година.

masit_picture

На работилницата присуствуваа лица од различни компании и институции, споделија мислења и отворија многу прашања во врска со новиот начин на издавање на фактура за ослободување од ДДВ за прометот на добра и услуги наменети за реализација на проекти.
Во следниов период, се очекуваат уште други вакви успешни работилници.

 

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48