Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одржана конференција СЕЕИТА и МАСИТ Отворени Денови

 

На 29ти октомври 2014, во Скопје, во Хотел Александар Палас, Стопанската Комора за Информатички и Комуникациски Технологии – МАСИТ во соработка со Европската Бизнис Асоцијација – ЕБА ја организираа конференцијата „Европски ден на претприемачот и СЕЕИТА и МАСИТ Отворени денови“. Настанот е еден од најзначајните настани кои се одржуваат во областа на ИКТ во земјава, а и пошироко.

Министерот за информатичко општество и администрација, г – дин Иво Ивановски, Претседателот на Управен Одбор на МАСИТ г – дин Слаѓан Михајловски,  Претседателот на ЕБА г – дин Глигор Бишев, г – дин Гоце Арменски од компанијата Ивоте, г – дин Слободан Ќосев од Град Скопје и г – дин Димитар Трајанов, деканот на ФИНКИ, се обратија на свеченото отворање на конференцијата.

На конференцијата беа презентирани иновативни решенија од реномирани македонски и турски компании, а исто така беа презентирани и неколку проекти, кои се од големо значење за креативните индустрии.

Министерот Иво Ивановски изјави дека Македонија напредува на светската информатичка мапа.

MASIT-1-650x396

Компаниите треба да се фокусираат на извозот бидејќи тоа е единствениот спас за држава како Македонија. Информатиката е индустрија со додадена вредност која може да донесе многу девизи во Македонија”, изјави Претседателот на Управен Одбор на МАСИТ, Михајловски.

За конференцијата беше пренесена информација на следниве медиуми:

24 Вести - http://24vesti.mk/privatniot-sektor-ne-koristi-dovolno-novi-ikt-tehnologii-za-razvoj

Фактор - http://faktor.mk/archives/129326?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=informatichkite-tehnologii-slabo-se-koristat-vo-makedonskiot-biznis

Нетпрес - http://netpress.com.mk/ivanovski-makedonija-napreduva-na-svetskata-informatichka-mapa/

Точка - http://tocka.com.mk/1/141213/ivanovski-makedonija-napreduva-na-svetskata-informaticka-mapa

Лидер - http://lider.mk/2014/10/29/privatniot-sektor-ne-koristi/

Денар - http://denar.mk/62518/ekonomija/privatniot-sektor-ne-koristi-dovolno-novi-ikt-tehnologii-za-razvoj

Макфакс - http://makfax.com.mk/makedonija/opstestvo/ivanovski-makedonija-napreduva-na-svetskata-informaticka-mapa

Денешен - http://denesen.mk/web/?p=306482

А1 Он - http://a1on.mk/wordpress/archives/401956

Република - http://republika.mk/?p=336732

Сител - http://sitel.com.mk/privatniot-sektor-ne-koristi-dovolno-novi-ikt-tehnologii-za-razvoj-0

Вечер - http://vecer.mk/ekonomija/ikt-e-kluch-za-razvojot-makedonskite-firmi-slabo-gi-koristat

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48