Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одржан состанок со министерот г-дин Иво Ивановски и заменик - министерската г-ѓа Марта Томовска

 

На 16.03.2015 година (понеделник) со почеток во 11 часот се одржа работен состанок на претставници на компаниите од ИКТ секторот, членки на МАСИТ со министерот г – дин Иво Ивановски и заменик министерот г-ѓа Марта Арсовска Томовска. На состанокот се разговараше за проектите на МИОА во областа на ИКТ, како и идните активности кои се во насока на развој на информатичкото општество, a oд страна на членовите на МАСИТ беа претставени барања до Министерството за информатичко општество и администрација, со цел подобрување на бизнис климата во Македонија во областа на ИКТ.

Во иднина, двете страни, ќе одржат и други средби на поврзани теми.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48