Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Работилница за теми од областа на Законот за работни односи

 

Работилница за теми од областа на Законот за работни односи во поглед на спецификите кои се однесуваат на компаниите од

ИКТ индустријата

како и

претставување на проектот „Македонија вработува

Ве информираме дека на 25 Јуни 2015 година, во просториите на МАСИТ, е одржана Работилница на која беа покриени теми од областа на Законот за работни односи во поглед на спецификите кои се однесуваат на компаниите од информатички и комуникациски технологии, како и запознавање и презентација на проектот „Македонија вработува” кој опфаќа пакет мерки за вработување чија цел е придвижувањето на економијата, забрзано отварање и создавање на нови работни места во приватниот сектор.

Во делот на Законот за работни односи беа опфатени следниве теми:

  • работни односи
  • отказен рок
  • прекувремени саати
  • работа од дома
  • работа во странство/исплата од странство
  • користење на годишни одмори и сл.

Предавачи на работилницата беа претставници од Министерство за труд и социјална политика, Г-дин Горан Велески и Г-дин Миле Стојановски.

Агендата за работилницата можете да ја погледнете во прилог на следниот линк.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

MASIT_Novogodisna_zabava_2018