Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Нов предизвик: Smart Urban Farming Challenge

 

Европска комисија, преку FRACTALS проектот, објавува нов предизвик, Smart Urban Farming Challenge, наменет за малите и средни претпријатија, старт-апи и претприемачи, кои (ќе) користат FIWARE технологии, со цел да достават урбани ИКТ решенија во агро секторот.

Повикот за аплицирање на предизвикот е отворен до 25.09.2015, а повеќе детали можете да најдете на следниов линк. Ќе бидат доделени вкупно 49 000 евра за проектите кои ќе победат на предизивкот, за време на овогодинешниот ИКТ настан, организиран од Европската Комисија, кој ќе се одржи во Лисабон, Португалија во периодот од 20 - 22.10.2015.

Повеќе информации на: http://fractals-fp7.com/index.php/smart-urban-farming.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

traicon_1