Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Обука за основно администрирање на Sharepoint

Ве покануваме на претстојната

Обука за основно администрирање на Sharepoint

понеделник, 19.10.2015, од 09:00 до 13:30 часот,

во просториите на МАСИТ (бул. Партизански Одреди бр. 4, Главен влез на Македонија Сообраќај).

Предавач: Г-дин Јовче Пластиновски, Sharepoint Консултант, Микрософт Македонија

Обуката се одржува во организација на МАСИТ со поддршка на канцеларијата на Микрософт во Македонија и во рамки на истата е предвидено да се дадат основни информации во врска со администрирање на Sharepoint.

SharePoint is a web application platform in the Microsoft Office server suite. Launched in 2001,SharePoint combines various functions which are traditionally separate applications: intranet, extranet, content management, document management, personal cloud, enterprise social networking, enterprise search, business intelligence, workflow management, web content management, and an enterprise application store.

The experiences specific to Microsoft SharePoint Server 2013 are delivered in the following three ways:

 • Collaboration: Simplifying adoption for users and helping to accelerate return on investment (ROI).
 • Social: Empowering people to work in ways that are familiar to them.
 • Extensibility: Building contextual apps that integrate with Microsoft Office applications.

 

Обуката ќе се одржи во понеделник, 19.10.2015, од 09:00 часот до 13:30 часот и ќе ги опфати следните ТЕМИ:

 • Introduction to SharePoint 2013
 • SharePoint 2013 on-premise vs SharePoint 2013 online
 • Demo SharePoint 2013 in Microsoft Azure
 • SharePoint Central Administration, Farm Configuration
 • SharePoint Service Applications
 • SharePoint Web Applications and Site Collections

Coffee Break

 • Configuration of User Profile Service Application
 • Configuration of Search Service Application
 • Configuration of PerformancePoint Service Application
 • Demo creation of Corporate Intranet Portal

 

Кратка биографија на предавачот - Јовче Пластиновски е дипломиран електро инжинер со дологодишно работно искуство во информатичкиот сектор во Македонија, тековно вработен како консултант во Microsoft Сервиси. Неговото главно искуство е во полето на дизајн и развој на софтверски решенија за владини институции и приватниот сектор. Има работено во повеќе интернационални компании застапени во Македонија со што се стекна со богато искуство во полето на електронска влада како раководител на повеќе успешни проекти кои што резултираа со апликативни решенија широко прифатени од крајните корисници. Неговиот ангажман во Microsoft моментално е насочен кон SharePoint технологија и работи на проекти во Македонија и регионот на централна источна Европа (CEE). Јовче може да го контактирате на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Цена

Цената за учество на членки на МАСИТ изнесува 3000 денари + 18 % ДДВ.

Цена за не-членки на МАСИТ изнесува 6000 + 18% ДДВ.

Доколку сте заинтересирани за учество на обуката ве молам најдоцна до петок, 16.10.2015, пријавете го вашето учество со доставување на име и презиме на учесникот/учесниците и нивни контакт детали (маил и телефон) на следната е-маил адреса Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите .

За било какви дополнителни информации обратете се на следното контакт лице:

Билјана Прличкова, моб. 075 280 506, Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48