Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Тематска презентација на тема - Национални стандарди за ИКТ и електронски комуникации

 

 

 

masit        ISRM_3

 

 Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ и Институтот за стандардизација на Република Македонија - ИСРМ

 

Ве покануваат на:

 

ТЕМАТСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА

на тема

НАЦИОНАЛНИ СТАНДАРДИ ВО ИКТ и ЕЛЕКТРОНСКИ КОМУНИКАЦИИ – бенефити, придобивки и практични примери

 

Која ќе се одржи во:

Петок, 22.04.2016, од 10:00-13:00 часот,

Во просториите на МАСИТ, бул. Партизански Одреди бр. 4

 

Агенда:

 

10:00

 Воведно обраќање

 Дипл. маш. инж. Љупчо Давчев, Директор на Институт за стандардизација на  Република Македонија

 Дипл. ел. инж. Сашо Јовановски, Претставник на МАСИТ во Институтот за стандардизација на Република Македонија

10:20

 Хармонизација на националната со европската стандардизација

 Дипл. ел. инж. Лилјана  Хаџиевска-Антовска, Институт за стандардизација на Република Македонија

10:40

 Стандардизација во телекомуникациите - активности во ETSI со поглед кон иднината

 Проф. д-р. Венцеслав Кафеџиски, Факултет за електротехника и информациски технологии, Универзитет Св. Кирил и Методиј, Република Македонија

10:55

 Регулатива и национални стандарди

 М-р. Игор Бојаџиев, Агенција за електронски комуникации

11:05

 Важност и примена на стандардизацијата во Македонски Телеком

 Д-р. Фросина Гечева Кочова, Македонски Телеком

11:15

 Дискусија со прашања и одговори

11:30

 Пауза

11:45

 Национални стандарди за ИКТ индустријата

 Проф. д-р Љупчо Антовски, Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство,

Универзитет Св. Кирил и Методиј, Република Македонија

12:00

 Придобивки од националните стандарди во Неоком

 Дипл. ел. инж. Јане Антов, Неоком

12:30

 Дискусија со прашања и одговори

13:30

 Завршеток на работилницата


Поканата можете да ја погледнете на следниот линк - ПОКАНА 

Присуството на овој настан е бесплатно. Пријавувањето се врши најдоцна до среда, 20.04.2016 до крајот на денот на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите или Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

Контакти: Билјана Прличкова, МАСИТ, 075 280 506, Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите

                     Лилјана Хаџиевска Антовска, ИСРМ, 02 3247 150, Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите


 

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48