Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Работилница за правни и даночни прашања во ИТ секторот

 

Untitled

Што? Работилница за “Правни и даночни прашања во ИТ секторот”
Каде? Скопје, локацијата дополнително ќе биде утврдена 
Кога? Вторник, 31 Мај 2016, од 09:30 до 16:00 часот
За кого? извршни директори, финансиски менаџери, директори на правни сектори во било која компанија во ИТ секторот

Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ во соработка со PricewaterhouseCoopers ја организира оваа еднодневна работилница со цел да адресира голем дел од актуелните даночни и правни прашања кои се од интерес на компаниите кои работат во полето на информатички и комуникациски технологии. Повеќе информации за работилницата можете да најдете на следниот линк - ПОКАНА

ЦЕНИ 
Цена за членки на МАСИТ: 1000 MKD + 18% VAT
Цена за не-членки: 2000 MKD + 18% VAT 

ПРИЈАВУВАЊЕ
Пријавувањето се врши на е-маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите најдоцна до 26.05.2016

Работилницата ќе биде спроведена од PwC Macedonia и од Адвокатското друштво Папазовски и Мишев, адвокатско друштво поврзано со PwC. Темите кои се очекува да бидат покриени во рамки на работилницата се во продолжение:

Правни теми 
• Усогласеност со законски обврски 
• Меѓународно приватно право 
• ИТ договори -
• Дневници и надоместоци при патувања 
• Рекреативни зони и работа од дома 
• Оптимизација на работното време 

Даночни теми 
• Трансферни цени
• Можности за даночна оптимизација 
• Меѓународно даночно структурирање 
• Реинвестирање на добивката како даночно намалување 
• Пренесување на загуба за даночни цели 
• Усогласеност со обврските за задржан данок и данок на додадена вредност 

Агенда
Вторник, 31.05.2016 

09:30 – 10:00 Усогласеност со законски обврски 
10:15 – 10:30 Меѓународно приватно право 
10:30 – 10:45 ИТ Договори 
10:45 – 11:00 Кафе пауза 
11:00 – 11:15 Дневници и надоместоци при патувања 
11:15 – 11:30 Рекреативни зони и работа од дома 
11:30 – 11:45 Оптимизација на работно време 
11:45 – 12:45 Пауза за ручек 
12:45 – 13:15 Трансферни цени 
13:15 – 13:30 Можности за даночна оптимизација 
13:30 – 13:45 Меѓународно даночно структурирање 
13:45 – 14:00 Кафе пауза 
14:00 – 14:15 Реинвестирање на добивката како даночно намалување
14:15 – 14:30 Пренесување на загуба за даночни цели 
14:30 – 15:00 Усогласеност со обврските за задржан данок и данок на додадена вредност 
15:00 – 16:00 Прашања и одговори

Што? Работилница за “Правни и даночни прашања во ИТ секторот”
Каде? Скопје, локацијата дополнително ќе биде утврдена 
Кога? Вторник, 31 Мај 2016, од 09:30 до 16:00 часот
За кого? извршни директори, финансиски менаџери, директори на правни сектори во било која компанија во ИТ секторот

Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ во соработка со PricewaterhouseCoopers ја организира оваа еднодневна работилница со цел да адресира голем дел од актуелните даночни и правни прашања кои се од интерес на компаниите кои работат во полето на информатички и комуникациски технологии. 

ЦЕНИ 
Цена за членки на МАСИТ: 1000 MKD + 18% VAT

Цена за не-членки: 2000 MKD + 18% VAT 

ПРИЈАВУВАЊЕ
Пријавувањето се врши на е-маил Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите најдоцна до 26.05.2016

Работилницата ќе биде спроведена од PwC Macedonia и од Адвокатското друштво Папазовски и Мишев, адвокатско друштво поврзано со PwC. Темите кои се очекува да бидат покриени во рамки на работилницата се во продолжение:

Правни теми 
• Усогласеност со законски обврски 
• Меѓународно приватно право 
• ИТ договори -
• Дневници и надоместоци при патувања 
• Рекреативни зони и работа од дома 
• Оптимизација на работното време 

Даночни теми 
• Трансферни цени
• Можности за даночна оптимизација 
• Меѓународно даночно структурирање 
• Реинвестирање на добивката како даночно намалување 
• Пренесување на загуба за даночни цели 
• Усогласеност со обврските за задржан данок и данок на додадена вредност 

Агенда
Вторник, 31.05.2016 

09:30 – 10:00 Усогласеност со законски обврски 
10:15 – 10:30 Меѓународно приватно право 
10:30 – 10:45 ИТ Договори 
10:45 – 11:00 Кафе пауза 
11:00 – 11:15 Дневници и надоместоци при патувања 
11:15 – 11:30 Рекреативни зони и работа од дома 
11:30 – 11:45 Оптимизација на работно време 
11:45 – 12:45 Пауза за ручек 
12:45 – 13:15 Трансферни цени 
13:15 – 13:30 Можности за даночна оптимизација 
13:30 – 13:45 Меѓународно даночно структурирање 
13:45 – 14:00 Кафе пауза 
14:00 – 14:15 Реинвестирање на добивката како даночно намалување
14:15 – 14:30 Пренесување на загуба за даночни цели 
14:30 – 15:00 Усогласеност со обврските за задржан данок и данок на додадена вредност 
15:00 – 16:00 Прашања и одговори

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48