Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Одржани МАСИТ ИКТ Награди

Се одржаа МАСИТ ИКТ Наградите.

Беа претставени 10 различни решенија во 5 области:
- приватен сектор
- јавен секторalt- извонредни мобилни решенија

- решенија за дигитални можности и 
- решенија за одржлив раст.

BRANSYS го претстави своето решение Claxi и го освои првото место на Наградите. 
Makedonski Telekom ги претстави своите решенија за интероперабилност, системи имплементирани во возилата на ЈСП Скопје, MaxTV Go, MobiPay и консолидација на WAN и IP телефонија во Стопанска Банка АД Битола; ASPEKT го презентираа нивниот CRM софтвер; 4 Виртус ни го претстави Fueloyal; додека Горд системи го презентираше нивното решение за јавни набавки. Семос Едукација - Semos Education го презентираше својот проект за обучување на напредни ИТ вештини за невработени лица.alt

Првопласираните 5 решенија (Claxi, Fueloyal, JSP Skopje, Решение за јавни набавки и Решение за интероперабилност) ќе бидат номинирани на овогодинешните WITSA - Global ICT Excellence Awards (http://witsa.org/witsa-wp-site/), кои ќе се одржат на 4ти октомври во Бразилија, Бразил.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48