Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Средба со вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев

Koco_Angjushev 

Делегација од членовите од Управен Одбор на МАСИТ присуствуваа на јавна трибина во Владата која се одржа на 20.09.2017, каде Заменик претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за економски прашања, д-р Кочо Анѓушев ги презентираше мерките од „Планот за економски раст“ на Владата.

Претставниците на МАСИТ ги изнесоа своите ставови во однос на мерките наведени во Планот, а дополнително, како комора на компании во доменот на информациската и комуникациската технологија, претставниците на МАСИТ предложија дополнувања кои се однесуваат на ИКТ секторот.

Предлозите и видувањата на МАСИТ дополнително ќе бидат официјално доставени до кабинетот на вицепремиерот д-р Кочо Анѓушев.

Javna_tribina_1_small   Javna_tribina

 

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48