Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Проект за преквалификација на ИКТ кадри

prekvalifikacija.jpg

Во периодот помеѓу месец април и септември, МАСИТ со поддршка на УСАИД/РЕГ проектот и соработка со Seavus Education & Development Center го спроведе проектот за преквалификација на ИКТ кадри во рамки на кој кандидатите имаа можност да се пријават и да се пре-квалификуваат во два профили - .NET developer и Front End Web Developer. Обуката успешно е завршена од стрaна на вкупно 38 кандидати во рамки на која имаа можност да се преквалификуваат со цел да стекнат одредени други вештини, знаења и практично искуство кои се потребни на ИКТ компаниите со што би потенцијално и би се вработиле во ИКТ компаниите.
Во рамки на Проектот за преквалификација на кадри студентите ги презентираа финалните проекти, по реализираните обуките за .NET и Front end developer програмери. По спроведените презентации кандидатите беа повикани на интервјуа од страна на компаниите, по што дел од нив веќе започнаа со практична работа. МАСИТ им честита на сите студенти кои беа дел од проектот и кои успешно ги завршија обуките и им посакува многу успех во иднина.

prekvalifikacija_5.jpg  prekvalifikacija_6.jpg

 

 

 

 

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48