Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Ден за добрина - хумана акција на членките и пријателите на МАСИТ

25532199_1936701559990935_508385767701670566_o

Традиционално на истекот на секоја година Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ ја организира најдобрата забава за ИКТ заедницата на која покрај добрата журка, се случува вмрежување на лидерите во индустријата во еден неформален и опуштен амбиент. Оваа година во концептот на забавата МАСИТ воведе ,,добра” иновација која му претходеше на настанот. Имено, во правец на додавање на посилна општествена вредност МАСИТ иницираше проект за обезбедување и донација на новогодишни пакетчиња за деца од ранливи категории. Поради огромниот интерес на ИКТ заедницата, МАСИТ го издигна проектот на ниво на караван од донации опфаќајќи неколку институции: Државно училиште за деца со оштетен вид ,,Димитар Влахов” Скопје, Дом за деца без родители ,,11 Октомври” Скопје и Заводот за згрижување, воспитување и образование на деца „Ранка Миловановиќ“.

 25734087_1936706159990475_3277537543072985902_o

25626761_1936702776657480_6508799619251836468_o

25586981_1936707196657038_9066167909837164466_o

25592040_1936228310038260_5549307693352333225_n

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48