Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Потпишување на меморандум за соработка помеѓу четирите комори

mou2

На 11.01.2018 се потпиша Меморандумот за соработка помеѓу четирите комори: Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии - МАСИТ, Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора на северо-западна комора и Сојузот на стопански комори на Македонија.

Меморандумот за соработка претставува воспоставување на организиран начин на делување за одвивање на јавно-приватен дијалог преку "Платформата за јавно-приватен дијалог-ПЈПД", како дел од Проектот на УСАИД „Партнерство за подобра бизнис регулатива“. Потпишан е со цел воспоставување на Платформата за одвивање на дијалог меѓу јавниот и приватниот сектор во врска со политиките и мерките потребни за подобрување на деловното опкружување, зголемување на конкурентноста на македонските производи и услуги и забрзување на економскиот развој на Република Македонија.

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје, Македонија
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48