Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)

Technology Forum 2018

Technology_Forum_web_2

На 16-ти мај 2018 година, во Солун, Грција се одржа Technology Forum во организација на 20 партнери, вклучително и организации од BSO, академски институции и истражувачки центри. МАСИТ зема свое учество во организација на Форумот како дел од Black Sea ICT Cluster Network која беше дел од Организацискиот Комитет со придонес за Агендата со презентери, како и придонес во организација на Б2Б средбите.

На настанот свое учество земаа 7 компании од Black Sea ICT Cluster Network, меѓу кои 3 членки од МАСИТ: Горд Системи, Еликософт и Мусала Софт.

Воедно компаниите учествуваа во повеќе од 40 Б2Б средби, како и со презентација на нивните решенија пред публиката. Учеството на Technology Forum беше важен чекор за Black Sea ICT Cluster Network, како и за компаниите кои имма можност да се направат вмрежување со грчките компании со директна комуникација за идна соработка и позиционирање пред поширока публика во регионот.

Technology_Forum_web_1

 

ПАТРОН ЧЛЕН

logo_1

 

Поддржувачи

Vip-MASIT-200x135px

neotel

 

Контакт информации

Стопанска комора за информатички
и комуникациски технологии
ул. „Коста Веселинов“ бр. 6, влез 1, спрат 1
1000 Скопје
тел. 389 75 280 507; 389 78 296 487
е-маил: contact@masit.org.mk

Поврзување

color-facebook-48  color-linkedin-48  color-instagram-48  color-youtube-48  color-twitter-48

Актуелни настани

traicon_1