3.06.2021

КУИПУ

КУИПУ е ИТ компанија која се занимава со консултантски услуги, развој, имплементација и поддршка на комплетни end to end решенија за банки и микрофинансиски институции, 100% сопствеништво на ПроКредит Холдинг, со околу 500 вработени на светско ниво и околу 50 вработени во канцеларијата во Скопје. Освен канцеларијата во Скопје, функционираат и останати канцеларии распространети на 3 различни континенти или пак поточно во Франкфурт, Москва, Киев, Букурешт, Сан Салвадор, Акра, Приштина.  На светско ниво Куипу има повеќе од 35 годишно искуство со развој и имплементација на софтвер, во Македонија канцеларијата е отворена во 2004 година која функционира како претставништво , а во 2016 год преминува во КУИПУ.

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит