Партнери
на МАСИТ

МАСИТ има соработува со следните организации и институции:

ИКТ асоцијации и организации
AITA (Albanian ICT Association)
Bit Alliance – Bosnia and Herzegovina
Bulgarian Cluster Telecommunications
Cluj IT Cluster
Green and Smart Technology Cluster
HAMAC Hellenic Association of Mobile Application Companies
ICT CLUSTER – VARNA
ICT Cluster Bulgaria
ICT Cluster of Central Serbia
ICT Network (ICT Net) – Serbia
Kosovo ICT Association/STIKK
MACES – Macedonian cluster for export of software and ICT services
Montenegrin IT Cluster
Nis Cluster of Advanced Technologies (NiCAT Cluster)
Vojvodina ICT Cluster
Факултети
Факултет за информатички науки и компјутерско инженерство – ФИНКИ
Факултет за електротехника и информациски технологии – ФЕИТ
Економски факултет – УКИМ
Технички факултет – Битола
Природно – математички факултет – ПМФ
Универзитет Гоце Делчев – Штип
Факултет за информатички и комуникациски технологии – ФИКТ Битола
Универзитет на Југоисточна Европа
Машински факултет
Универзитет за информатички науки и технологии Охрид
Европски универзитет
FON University
Универзитет Американ Колеџ Скопје – УАКС
Невладини институции
Проект за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ 2
Проект Образование за вработување во Северна Македонија
Стопанска комора на Македонија
Сојуз на Стопански комори на Македонија
Стопанска комора на Северозападна Македонија
Американска Стопанска комора на Македонија – AmCham
Macedonia2025
Асоцијација за е-трговија на Македонија
Национален Младински Совет на Македонија
USAID
Startup Macedonia
Annual Investment Meeting (AIM)

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит