Отворена работна позиција во МАСИТ – КООРДИНАТОР ЗА ЧЛЕНСТВО/ПРОЕКТЕН КООРДИНАТОР

Отворена работна позиција во МАСИТ – Координатор за членство / Проектен координатор Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ, објавува повик за вработување на позиција „ Координатор за членство / Проектен координатор “.

Види повеќе

Продолжување на соработка со ПроКредит Банка

Со задоволство ве информираме дека МАСИТ и ПроKредит Бaнка и во следниот период ја продолжуваат соработката во делот на патрон партнерството. Горди сме што во изминатиот период преку взаемната соработка придонесовме кон подобрување на условите за раст и развој на ИКТ индустријата. Преку продолжувањето на ова партнерство, ПроКредит Банка ќе го поддржува МАСИТ во неговите активности за претставување на Македонската ИКТ индустрија и промовирање и застапување на бизнис интересите на ИКТ компаниите со цел унапредување и развој на ИКТ индустријата и бизнис опкружувањето.

Види повеќе

Потпишан Меморандум за соработка помеѓу МАСИТ и АУЕ-ФОН

МАСИТ и American University of Europe – FON како придружен член на комората го потпишаа Меморандумот за соработка со цел воспоставување на корисни академски врски, како и взаемна соработка на полето на испитување на пазарот на работна сила за дипломците по информатички технологии (ИТ) од Факултетот.

Види повеќе

ДИГИТАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА - “D Days”

„Дигитализација на земјите од Југоисточна Европа – Билет во еден правец“

Види повеќе

Едночасовен бесплатен вебинар

„Генерален преглед на програмите за финансирање од ЕУ, достапни за ИКТ компании од Северна Македонија“ – 19.04.2022, 11:00ч

Види повеќе

„МАСИТ награди за иновативни ИКТ решенија“

WITSA Global ICT Excellence Awards 2022

Види повеќе

МАСИТ го одржа 16-тото Редовно Годишно Изборно Собрание

Избрано е ново раководство со мандат 2022 – 2025 година

Види повеќе

Извоз на Телекомуникациски, компјутерски и информациски услуги

Компаративен приказ за 2019, 2020 и 2021 година

Види повеќе

Конференција: „Од марш за работнички права до дигитална економија“

Во рамки на проектот Мерки за зајакнување на женски бизниси по Ковид-19 кој е спроведен од Центарот за управување со промени, а поддржан од Balkan Trust for Democracy и USAID North Macedonia

Види повеќе

МАСИТ на ЕКСПО 2020 Дубаи

Презентација на ИКТ секторот на Северна Македонија

Види повеќе

ИННОФЕИТ и МАСИТ

во соработка за зближување на академската заедница со приватниот сектор

Види повеќе

Студиска посета во Швајцарија

БЕЗ ПРИДОНЕС НА ПРИВАТНИОТ СЕКТОР НЕМА УСПЕШЕН МОДЕЛ НА СТРУЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУКА

Види повеќе

Активности

Проекти

Патрон членови
Клучни соработници и партнери
Препорачани линкови

Новости

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит