26.02.2020

АСЕЕ Групација

Asseco SEE Group (ASEE Group) е еден од најголемите оператори во Југоисточна Европа во однос на приходите добиени од продажба на неговиот софтвер и услуги. Ние станавме како резултат на интеграцијата на искуството, знаењето и решенијата на најголемите сегменти водечки ИТ компании кои работат во регионот. Од почетокот нашата компанија се фокусираше на развој и продажба на сопствени решенија.

Група АСЕЕ ги вклучува Асеко СЕЕ и Патен, водечките компании во нивните деловни сегменти.

Асеко СЕЕ, дел од групата АСЕЕ, има повеќе од 1050 вработени во регионот. Како едношалтерски центар за банкарство, обезбедува широко портфолио на производи за банкарство во 8 монетарни системи, како и низа решенија за телекомуникациите, комуналните услуги и јавниот сектор.

Пејтен, нов бренд кој потекнува од деловната единица за плаќање ASEE, нуди целосни решенија за плаќање во индустријата за финансиски и нефинансиски институции кои поддржуваат картички и безжични трансакции. Компанијата вработува скоро 1300 луѓе.

Формирањето на групата АСЕЕ е резултат на стратегиската конвергенција на Асеко Полска СА и подружници на малцинските акционери. Регионалниот раст на нашата деловна активност го надмина оној на кој било друг на глобалниот пазар на информатичка технологија. Денес АСЕЕ Групацијата работи главно во следниве сегменти на пазарот на информации:

  • Софтверски решенија и услуги за банкарство, вклучително и решенија на омилена мрежа, интегрирани основни банкарски системи засновани на платформите Oracle и Microsoft, како и безбедносни решенија за автентикација, системи за известување за регулаторна усогласеност и менаџерски информации, како и системи за управување со ризик.
  • Решенија, услуги и услуги за исплата во индустријата за плаќања под марката „Патен“ за нефинансиски и финансиски институции, вклучувајќи решенија поврзани со електронска трговија, плаќања, процесирање, како и услуги поврзани со банкомат и ПОС.
  • Решенија и услуги за интеграција на системот за финансиски, индустриски, телекомуникациски и комунални сектори за јавна администрација со следниве деловни линии: развој на ИТ инфраструктура, имплементација и поддршка, обезбедување континуитет на деловните процеси, автоматизација на работењето и прилагодено развој на софтвер. Сегментот Системи за интеграција, исто така, претставува група на заштитени решенија на АСЕЕ кои, заради нивниот профил, не се класифицирани во нашите банкарски или платни решенија.

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит