27.12.2019

НЕОТЕЛ

НЕОТЕЛ ДОО е телекомуникациски оператор формиран во 2004 година со македонски капитал од страна на реномираната ИТ компанија, Неоком АД. Повеќе од 15 години на пазарот нуди широк спектар на услуги од областа на широкопојасен интернет пристап, фиксна телефонија, изнајмени линии, хостирање и колокација на опрема. Започнува нудејќи услуги на бизнис-корисници со капацитет не поголем од неколку мегабити во секунда (Mbps), а денес услуги на деловни и домашни корисници преку LTE безжична технологија и сопствена оптичка мрежа со гигабитен (Gbps) капацитет. Во рамките на своето портфолио, во 2016 година воведува сопствена IPTV платформа со конкурентни функционалности развивана од домашни инженери.

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит