27.12.2019

Сеавус Едукативен и Развоен Центар

Центарот за образование и развој Seavus (SEDC) е приватна компанија основана во септември 2010 година како дел од Seavus Групацијата и специјализиран центар за обука за едукација на персоналот во областа на програмирање, дизајн, компјутерски мрежи и тестирање на софтвер. Неговото богато портфолио на образовни програми вклучува организација на годишни академии наменети за деца, млади и возрасни, специјализирани обуки за вработените и кратки обуки за поединци. Неговата образовна програма обезбедува доказ дека „СЕДЦ“ ги следи светските трендови реагирајќи на зголемената побарувачка за професионалци во ИТ и индустријата за дизајн.

Од 2018 година, „СЕДЦ“ е најголемата Академија за технологија и дизајн во Македонија, заработувајќи доверба на над 250 студенти, на годишно ниво. Во 2019 година, во рамките на едукативниот центар, се отвори и еден од трите акцелератори поддржани од Фондот за иновации и развој кој има за цел да го стимулира претприемништвото во Македонија, преку поддршка и инвестиции во нови почетни бизниси.

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит