14.12.2020

CareerHUB платформа каде се сретнуваат кандидати и работодавци, проект МладиХАБ – Дигитална Младина

Со големо задоволство ве информираме дека CareerHUB започна со функционирање, истата е изработена во рамки на проектот МладиХаб – Дигитална Младина, финансиран од Британската Амбасада, а имплементиран од Националниот Младински Совет на Македонија, во партнерство со МАСИТ која има за цел да овозможи поврзување на млади талентирани професионалци кои поседуваат дигитални вештини со работодавачи кои имаат потреба од ангажирање на соработници со полно или скратено работно време, хонорарен ангажман, практиканство или волонтирање.

Ги охрабруваме/замолуваме сите компании членки на МАСИТ кои имаат потреба од ангажман на лица кои поседуваат дигитални вештини да креираат профил на платформата и да поставуваат оглас/и.

Преку оваа платформа можете да:

  • Креирате профил на вашата компанија и да поставувате оглас
  • Добивате апликации од кандидати на објавените огласи
  • Ги разгледате профилите на кандидатите и да остварите контакт со нив

Платформата е целосно во функција, поради тоа ве охрабруваме да го искористете целиот потенцијал со кој располага истата.

Линк до CareerHUB https://careerhub.mladihub.mk/default

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит