31.05.2022

МАСИТ е институционален партнер на втората дигитална конференција “D Days”, насловена „Дигитализација на земјите од Југоисточна Европа – Билет во еден правец“

16 – 17 јуни 2022, хотел „Медитеран“, Бечичи, Црна Гора.

Фокусот на конференцијата ќе биде зголемување на продуктивноста на компаниите преку воведување иновации, финансиски и технички форми на поддршка за процесите на дигитализација, фино техничко-подобрување на платформите за безготовинско плаќање, безбедност и едукација на потрошувачите во онлајн плаќањата, дигитализација на јавната администрација, претприемничка инфраструктура за иновативни компании, сајбер безбедност итн.

Панелисти, предавачи и модератори се претставници на релевантни здруженија, јавни и приватни компании, финансиски и јавни институции, меѓународни организации и академски кругови.

Конференцијата е наменета за менаџмент на највисоко и средно ниво на јавни и приватни компании, јавна администрација, општини и градови, меѓународни и невладини организации, финансиски институции, образовни институции, ИТ компании, иновативни компании, медиуми и други. На конференцијата ќе бидат поканети учесници од целиот регион на ЈИЕ.

Ви обезбедивме повеќе од 40 врвни предавачи, меѓу кои: Борислав Тадиќ, виш потпретседател на Дојче Телеком, Иван Остојиќ, поранешен советник за стратегиски бизнис модел на McKinsey, сега главен бизнис директор во Infobip, Џошуа Бел, сениор консултант за ИТ безбедност, компанијата „Telexiom“ од Берлин која е лидер во ИТ консултантски услуги, Даворин Миљиќ лид консултант за ИТ, еден од најзаслужните луѓе за успешната дигитализација на Универзитетот во Грац.

„D Days“ не е конференција на која ќе зборуваме за техничките детали на поединечни софтвери и технологии, туку за конкретни проблеми во секојдневниот бизнис и решенија кои ги дава бизнис дигитализацијата. Сето ова го слушаме од учесниците на конференцијата кои се директно вклучени во различни сфери на дигитализацијата во јавниот и приватниот сектор и можат од лично искуство да зборуваат за проблемите и придобивките што ги носи дигитализацијата.

Новите ставови, знаења и контакти стекнати на конференцијата секако ќе придонесат во тоа што може да се направи денес во регионот и кои организации и компании можат да ни помогнат финансиски и технички, но и како може да се направат проекти во нашиот регион на највисоко ниво. технолошко и научно ниво.

За членовите на МАСИТ обезбеден е специјален попуст на билетите од 25%

Можете да дознаете повеќе за темите и предавачите на веб-страницата на конференцијата:

“D Days” – „Дигитализација на земјите од Југоисточна Европа – Билет во еден правец“

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит