12.07.2021

Newsletter на Проектот Патека за дигитализација

Со задоволство го споделуваме 4-тиот Newsletter на нашиот Проект: Патека за дигитализација, кој дава преглед на некои главни моменти и активности во текот на четвртиот квартал на проектот.

Во ова издание на нашиот квартален Newsletter, ќе најдете:

  • Информација од нашиот ONLINE НАСТАН што се одржа на 18.05.2021 година со наслов „Зголемување на продажбата преку Интернет решенија за е-трговија“
  • Успешни приказни од нашите корисници
    • Северна Македонија – Astibo Fashion Group
    • Србија – Radanska Ruza
    • Косово – Elnor Furniture
  • Тековно отворени повици за корисници

За проектот „Патека за дигитализација“:

Патеката за дигитализација на проектот е 15-месечен проект финансиран од Проектот на УСАИД за економски развој, управување и развој на претпријатијата и спроведен од МАСИТ (Северна Македонија) во партнерство со СТИКК (Косово) и ИКТ Нет (Србија). Главната цел на овој проект е да ги поддржи МСП од секторите: свежо и преработено овошје и зеленчук, облека и текстил, преработка на дрво и туризам од Северна Македонија, Косово и Србија во нивните активности за дигитална трансформација.

Download file

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит