26.02.2020

Перспективи на аутсорсинг индустријата

Аутсорсинг индустријата бележи голем развој, таа според растот ја надминува националната економија. Расте и бројот на работни места, а освен домашните, има и многу странски компании кои работат во неа.Придонесот за домашната економија е огромен. За да ги отсликаме состојбите, направивме анализа со соговорниците: Анита Никова – извршен директор на МАСИТ, Александар Убавков – регионален менаџер на Musala Soft, и Ненад Чубриновски – оперативен директор на InPlayer.

 

Погледнете го изданието на емисијата Профит на НАША ТВ на следниот линк.

Image may contain: 1 person, text

Image may contain: 1 person, text

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит