25.01.2021

Проект “Патека за дигитализација” Билтен бр.2

Задоволство ни е да Ви го претставиме вториот билтен од нашиот проект: Патека за дигитализација, кој дава преглед на некои главни моменти и активности во текот на второто тромесечие од проектот и отворените повици за поддршка на компаниите корисници.

За проектот „Патека за дигитазација“ :

Проектот „Патека за дигитазација“ го спроведува конзорциум составен од МАСИТ (Северна Македонија) во партнерство со СТИКК (Косово) и ИКТ Нет (Србија) финансирани од Проектот за економски развој, управување и раст на претпријатијата на УСАИД. Главната цел на овој проект е поддршка на малите и средни претпријатија од таргетираните сектори (свежо и преработено овошје и зеленчук, облека и текстил, преработка на дрво и туризам) од Северна Македонија, Косово и Србија во своите активности за:

  • Подобро разбирање и запознавање со придобивките од дигиталната трансформација
  • Анализирање на нивното моментално ниво на дигитална транформација и креирање стратегии за дигитална трансформација со идентификување на приоритетите за потребните ИТ решенија
  • Финансиска поддршка во процесот на набавка и спроведување на ИТ решенија со цел да ги подобрат нивните деловни активности.

Билтенот е достапен на англиски јазик и можете да го симнете подоле.

Download file

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит