26.02.2020

Управниот одбор на МАСИТ одржа средба со СДСМ

На средбата со Управниот одбор на МАСИТ се разговараше за програма на СДСМ, која нуди модел за брз развој на економијата и ИТ индустријата. Се разговараше за идеи за дигитална економија, зелени работни места и за обезбедување повисоки плати, во интерес на граѓаните.

Клучни пораки од средба со СДСМ се:

1. Реформи во даночната регулатива во полза на ИКТ компаниите.

2. Поддршка од државата на мисијата на МАСИТ за задржување на ИКТ кадрите и младите.

3. Поддршка на проекти за дигитална трансформација на бизнисите и целокупното општество.

Image may contain: 2 people, beard

 

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит