26.02.2020

ВМРО ДПМНЕ се состана со членовите на управниот одбор на МАСИТ

Во рамки на програмските посети на коморите, ВМРО ДПМНЕ се состана со членовите на управниот одбор на Комората за информатички технологии МАСИТ.

Image may contain: 2 people, people sitting

Клучни пораки на МАСИТ:

1. Реформи во даночната регулатива во полза на ИКТ компаниите.

2. Поддршка од државата на мисијата на МАСИТ за задржување на ИКТ кадрите и младите.

3. Поддршка на проекти за дигитална трансформација на бизнисите и целокупното општество.

Image may contain: 7 people, people sitting, table and indoor

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит