Истражување за потребите од дигитални вештини (2019)

Спроведувањето на Истражувањето за потребите на дигиталните вештини во земјата е една од првите активности на проектот “МЛАДИХАБ – Дигитална младина” финансиран од Британската Амбасада во Скопје а имплементиран од Националниот Младински Совет на Македонија (НМСМ) и Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии МАСИТ. Истражувањето беше спроведено со цел да се дефинираат клучните дигитални вештини кои им се потребни на приватниот и јавниот сектор за кои ќе се развиваат соодветни модули за обука понудени на младите понатаму во рамките на проектот.

Истражување за потребите од дигитални вештини (2019)

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит