Студија за ефектите врз ИКТ индустријата од вирусот COVID-19 со препораки за справување со последиците (Април, 2020)

Оваа студија е подготвена од Маријана Андриќ, во соработка со Платформата за јавно – приватен дијалог сочинета од Стопанска комора на Македонија, Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии – МАСИТ, Стопанска комора на северозападна Македонија и Сојуз на стопански комори на Македонија. Студијата е подготвена во координација на ЕПИ ЦЕНТАР Интернационал и со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој (УСАИД).

Студија за ефектите врз ИКТ индустријата од вирусот COVID-19 со препораки за справување со последиците

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит