1.04.2024

#AI42024 – 15.03.2024

Вештачката интелигенција повеќе не е идеја од научнофантастичната литература. Таа веќе е дел од секојдневниот живот.

Како пионери во афирмирањето на важноста за обликувањето на иднината, заедно со Адвокатската Канцеларија Најденовски, на 15ти март 2024 година го реализиравме Премиерниот настан: #AI42024, како follow up на претходно реализирани работилници на оваа тема.

Сакаме да изразиме огромна благодарност до сите гости, почесни спикери и панелисти, до сите спонзори и поддржувачи на настанот и до учесниците кои успеаја да си ги обезбедат своите места на време.

Ветуваме дека нема да застанеме тука, интересот е голем и ќе продолжиме да работиме на оваа тема, уште помотивирани заедно со вас, се’ со една цел – да останеме во чекор со промените кои настануваат.

To AI or not to AI? – That is not a question anymore.

Погледнете го албумот со фотографии од настанот на нашата Facebook страница.

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит