14.06.2023

ГАЛЕРИЈА – „ВЕШТАЧКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЈА И ПРАВОТО – Предизвици, опасности, перспективи“

Преку фотографии ја пренесуваме атмосферата на работилницата која ја одржавме на тема „Вештачката интелигенција и правото – предизвици, опасности, перспективи“

Голема благодарност до Мартин Василковски од Дата Мастерс кој ги одговори сите прашања и дилеми поврзани со вештачката интелигенција. Исто така, изразуваме голема благодарност и до Драгана Кипријановска од МАК-Систем која се осврна на предностите, ризиците по човековите права и заштитата на лични податоци.

И секако, голема благодарност и до коорганизаторот и иницијатор на оваа работилница, адвокат Јован Најденовски од Адвокатска Канцеларија Најденовски, чија идеја беше работилницата од самиот старт и кој сесрдно се посвети на организацијата.

Им благодариме на сите учесници и сигурни сме дека ќе се дружиме наскоро повторно на оваа тема.​

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит