18.02.2022

Нова донација во рамки на иницијативата „За еднакви можности во образованието“

ИТ ЛАБС ДОО денес се вброи на листата донатори во рамки на мисијата за пристап до соодветно образование на секое дете која веќе 2 години ја спроведуваат МАСИТ, Првата детска амбасада во светот МЕЃАШИ, Центарот за управување со знаење и Асоцијацијата на советници за развој на кариера, АСК Скопје.

ИТ ЛАБС ДОО, како општествено одговорна компанија која често ги поддржува ваквите иницијативи, се одѕва на повикот за поддршка на МАСИТ и донираше 7 користени компјутери за ученици од ранливите категории во две основни училишта од Скопје и тоа ООУ„Петар Поп Арсов„ и ООУ „Братство“.

За потсетување, во рамки на оваа иницијатива, досега се донирани 60 компјутери на ученици од неколку основни и средни училишта. Со желба и надеж дека поддршката и соработката помеѓу ИТ заедницата, невладиниот сектор и училиштата ќе се интензивира и бројот на деца кои ќе имаат непречен пристап до образование ќе се зголемува, мисијата продолжува…

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит