12.02.2024

Последна едукативна работилница

„Подигнување на свеста за потреба од заштита на правата од индустриска сопственост“ – 28.02.2024

Со задоволство би сакале да ве информираме дека МАСИТ во рамки на проектот „Подигнување на свеста за потреба од заштита на правата од индустриска сопственост и воспоставување на иницијална правна помош во комората“, поддржан од страна на Швајцарската програма за зголемување на пазарната вработливост – ИМЕ ќе ја одржи третата и последна едукативна работилница на која детално и систематски од страна на домашен и интернационален експерт во областа ќе бидат елаборирани сите предизвици, начини и делеми поврзани со прашањата – кој, кога, зошто, што, каде + како и колку за правилно спроведување на заштита на индустриската сопственост.

Преку оваа работилница ќе овозможиме одблизу ИКТ компаниите да се запознаат со суштинското значење и придобивките од спроведување на заштита на индустриската сопственост, со намера позитивно да влијаеме во донесувањето разумни одлуки преку континуирано работење на подигање на свеста и помош во деловно работење на самите компании.

Модератор на настанот и свое излагање и презентација ќе има адвокат г-дин Јован Најденовски кој има професионален фокус и вештини во корпоративно право, закони поврзани со ИКТ индустријата и експерт во областа на заштита на правата од индустриска сопственост, а исто така овој пат ја збогатуваме агендата на работилницата со присуство на адвокат г-дин Предраг Видаковиќ од Република Србија кој е основач на адвокатската канцеларија Видаковиќ од Белград, експерт во областа на заштита на правата од индустриска сопственост, преку кој ќе имаме можност повеќе да слушнеме за имплементацијата и начините на заштита на правата од индустриска сопственост во соседна Република Србија и пошироко.

Работилницата ќе се одржи на 28.02.2024 година од 10:00 до 12:00 часот во просториите на нашите патрон партнери Property Оne office furniture (Бул. 8-ми Септември 3, станбено-деловен комплекс Настел Тафталиџе)

Цена за учество:

  • 1000 МКД + 18% ДДВ по учесник за членки на МАСИТ
  • 1500 МКД + 18% ДДВ за двајца учесници од иста компанија членка на МАСИТ

Регистрацијата е достапна на следниот ЛИНК.По успешна регистрација ќе добиете мејл за потврда и про-фактура која треба да биде платена најдоцна до почетокот на настанот.

Ве очекуваме!

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит