20.03.2023

Работен состанок со министерот Алиу за сајбер безбедност

На иницијатива на МАСИТ, на 16.03.2023 се одржа работен состанок со министерот за информатичко општество и администрација г-дин Азир Алиу, на кој присуствуваа компании членки на МАСИТ, останати компании  и експерти кои работат и имаат експертиза во полето на сајбер безбедност.

На средбата се разговараше за можностите за соработка меѓу МИОА и МАСИТ, и формирање заеднички работни групи, поврзани со ИТ технологиите, сајбер безбедноста и зголемената безбедност од сајбер напади.

МАСИТ продолжува да ги промовира и застапува бизнис интересите на ИКТ компаниите со цел унапредување и развој на ИКТ индустријата и бизнис опкружувањето.

Присутните, ја поздравија оваа иницијатива и изразија подготвеност за отпочнување на плодна соработка преку МАСИТ, ставајќи ја на располагање својата професионалност и стручност  во своите области.

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит