Брошура: ПРЕГЛЕД НА ДИГИТАЛНИ ТРАНСФОРМАЦИИ ВО КОСОВО (Септември, 2021)

Дигитализацијата го менува начинот на кој луѓето живеат, работат и патуваат, и отвори нови можности за туристичките бизниси да се натпреваруваат на глобалните пазари. Дигитализацијата сега е најважниот мотор на иновации, конкурентност и економски раст во светот.
Бизнисите на Косово се во силна позиција кон дигитална трансформација и успеваат да стигнат до глобалните клиенти, но сепак тие учат за да ги разберат можностите и придобивките што произлегуваат од користење моќни алатки како што се канали за продажба преку Интернет, ERP софтвери, CRM системи, итн.

Прочитајте повеќе во брошурата „Преглед на дигитални трансформации во Косово“ изработена во рамките на проектот „Патека за дигитализација“ финансиран од Проектот на УСАИД за економски развој, управување и раст на претпријатијата, имплементиран од МАСИТ (Северна Македонија) во партнерство со СТИКК (Косово) и ИКТ Нет (Србија) и е достапна во прилог, на англиски јазик.

Брошура: ПРЕГЛЕД НА ДИГИТАЛНИ ТРАНСФОРМАЦИИ ВО КОСОВО

Пријави се за нашиот newsletter

и добивај информации од Масит